Marea Britanie s-ar putea confrunta cu lipsa unor alimente în magazine, din cauza unui deficit uriaș de șoferi de camioane

Marea Britanie s-ar putea confrunta cu lipsa unor alimente în magazine, din cauza unui deficit uriaș de șoferi de camioane
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 iun 2021

Marea Britanie s-ar putea confrunta cu lipsa unor alimente de pe rafturile supermarketurilor, din cauza unui deficit de peste 100.000 de șoferi de camioane de mărfuri de mare tonaj, provocat de impactul pandemiei de Covid-9 și de Brexit, au avertizat lideri din industrie, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Într-o scrisoare trimisă prim-ministrului Boris Johnson pe 23 iunie, aceștia au solicitat intervenția sa personală pentru a permite accesul la forța de muncă europeană prin introducerea vizelor de lucrător temporar pentru șoferii de vehicule de mare tonaj și adăugarea acestora la o listă de locuri de muncă neocupate. Aceștia au avertizat că, fără ajutorul guvernului, lanțurile critice de aprovizionare ale Marii Britanii riscă ”eșecul la un nivel fără precedent și de neimaginat”, scrie News.ro.

Mouzenidis Travel Greece a păgubit 1.303 de români care urmau să își petreacă vacanța în Grecia, cu aproximativ 450.000 euro. Ministerul Economiei s-a autosesizat CITEȘTE ȘI Mouzenidis Travel Greece a păgubit 1.303 de români care urmau să își petreacă vacanța în Grecia, cu aproximativ 450.000 euro. Ministerul Economiei s-a autosesizat

"Supermarketurile raportează deja că nu primesc stocurile de alimente așteptate și, ca rezultat, există o pierdere considerabilă de mărfuri", a declarat Richard Burnett, directorul executiv al Asociației de transport rutier, care a coordonat redactarea scrisorii.

Scrisoarea a fost semnată de directorii generali ai unei serii de grupuri de logistică, inclusiv Eddie Stobart, Wincanton), XPO Logistics și KUEHNE + NAGEL, precum și de șefii grupurilor industriale, între care Federația pentru Alimente și Băuturi, British Frozen Food Federation, Cold Chain Federation, British Beer and Pub Association și British Meat Producers Association.

Blue Air și Wizz Air intră într-un război inedit pentru a duce turiștii români în Grecia, prezentându-se, pe rând, drept principalul operator aerian pe această rută CITEȘTE ȘI Blue Air și Wizz Air intră într-un război inedit pentru a duce turiștii români în Grecia, prezentându-se, pe rând, drept principalul operator aerian pe această rută

Textul afirmă că apropierea vacanțelor de vară, deblocarea economiei și creșterea cererii de alimente și băuturi, creată de vremea caldă și de evenimentele sportive majore, va exacerba problema.

Scrisoarea avertizează, de asemenea, că aprovizionarea de Crăciun, pe care comercianții cu amănuntul o încep în august/septembrie va fi grav afectată.

Ca răspuns, un purtător de cuvânt al guvernului a declarat că s-a întâlnit cu personalități din industrie pentru a discuta despre deficitul de șoferi și despre posibilele soluții în ceea ce privește recrutarea și reținerea angajaților.

Producătorul și retailerul de modă românesc Nissa se extinde cu două noi magazine CITEȘTE ȘI Producătorul și retailerul de modă românesc Nissa se extinde cu două noi magazine

"Majoritatea soluțiilor sunt comerciale și din interiorul industriei, progresele fiind deja realizate în domenii cheie, cum ar fi testarea și angajarea, și un accent mare către îmbunătățirea salariilor, a condițiilor de muncă și a diversității", a spus purtătorul de cuvânt.

”Noul nostru sistem de imigrare bazat pe puncte arată clar că angajatorii ar trebui să se concentreze pe investițiile în forța noastră de muncă internă, în special pe cei care au nevoie să găsească un nou loc de muncă, mai degrabă decât să se bazeze pe forța de muncă din străinătate”, a adăugat acesta.

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
camioane
aliment