Marea Britanie se orientează spre cele mai sărace țări pentru comerț, pe fondul incertitudinilor provocate de Brexit

Marea Britanie se orientează spre cele mai sărace țări pentru comerț, pe fondul incertitudinilor provocate de Brexit
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 iun 2017

Marea Britanie se orientează spre cele mai sărace țări din lume pentru dezvoltarea comerțului, pe fondul incertitudinilor legate de acordurilor actuale, provocate de Brexit, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Guvernul de la Londra promite îmbunătățirea accesului la piețele britanice pentru cele mai sărace țări și menținerea accesului fără taxe vamale pentru toate produsele, cu excepția armelor, pentru 48 de state, între care Bangladesh, Sierra Leone și Haiti, potrivit unui comunicat al biroului primului ministru.

Marea Britanie va încerca și să extindă  relațiile cu state ca Jamaica, Pakistan și Ghana, scrie News.ro.

După zeci de ani de acces liber pe piața unică europeană, Marea Britanie trebuie să se descurce singură, după votul de la referendumul din 2016 pentru ieșirea din Uniunea Europeană.

KFC Germania, după filmarea de pe Turnul Chindiei: Nu ne-am imaginat niciodată că vom ofensa locuitorii din Târgoviște. Compania nu spune însă dacă va mai folosi sau nu clip-ul CITEȘTE ȘI KFC Germania, după filmarea de pe Turnul Chindiei: Nu ne-am imaginat niciodată că vom ofensa locuitorii din Târgoviște. Compania nu spune însă dacă va mai folosi sau nu clip-ul

În negocierile pentru Brexit care au început  pe 19 iunie, la Bruxelles, UE cere claritate referitoare la viitorul cetățenilor europeni care trăiesc în Marea Britanie, înainte de a discuta despre relațiile comerciale.

Ministrul Comerțului, Liam Fox, a discutat cu state precum SUA și India pentru a pune bazele unor noi acorduri, chiar dacă guvernul nu poate să le încheie atâta timp cât Marea Britanie face parte din UE.

”Ieșirea noastră din UE este o oportunitate pentru a ne dezvolta angajamentele cu restul lumii, nu să ne retragem”, a spus Fox.

Marea Britanie importă în prezent bunuri în valoare de 20 de miliarde de lire sterline pe an din state aflate în dezvoltare, între care Bangladesh și Sierra Leone, potrivit datelor guvernamentale.

Aproape 80% din ceaiul din țară și mai puțin de un sfert din importurile de cafea provin din cele mai slab dezvoltate state ale lumii.

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
comert
brexit