Marea Britanie vrea să interzică paiele de plastic

Marea Britanie vrea să interzică paiele de plastic
scris 19 apr 2018

Guvernul britanic intenționează să interzică vânzarea de paie de plastic și unei serii de obiecte de unică folosință și speră să antreneze prin exemplul său alte țări din cadrul Commonwealth, au anunțat serviciile premierului Theresa May, scrie Reuters.

Acest proiect, care se înscrie într-un demers vizând o eradicare a poluării oceanelor, prevede de asemenea interzicerea vânzării de bețișoare pentru curățat urechile și de recipiente de amestecat cocteiluri, scrie News.ro.

Pe termen mai lung, el prevede - până în 2042 - limitarea la maximum a deșeurilor din plastic.

Lanțul de restaurante de tip fast-food Spartan pregătește extinderea în București și vestul țării, dar și în afara României CITEȘTE ȘI Lanțul de restaurante de tip fast-food Spartan pregătește extinderea în București și vestul țării, dar și în afara României

”Deșeurile din plastic sunt unul dintre cele mai mari provocări pe care lumea le are de depășit. De aceea, protecția mediului marin se situează în centrul agendei reuniunii șefilor de guvern din Commonwealth”, se precizează într-un comunicat al premierului, cu o zi înainte de deschiderea lucrărilor summitului.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
marea britanie
paie de plastic