McDonald’s preia trei restaurante deținute în franciză de un om de afaceri român

McDonald’s preia trei restaurante deținute în franciză de un om de afaceri român
scris 17 aug 2015

Consiliul Concurenței a autorizat preluarea de către McDonald’s de către a trei restaurant din Brașov deținute în franciză de un om de afaceri roman.

Anterior acestei tranzacții, cele trei restaurante - McDonald’s Brașov DT, McDonald’s Postăvarul și McDonald’s Carrefour Brașov – se aflau sub franciza McDonald’s, fiind deținute de Adrian Daneș și de firma Adrian Restaurante.

”Analiza Consiliului Concurenței a condus la concluzia că operațiunea de concentrare economică  nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața românească sau pe o parte substanțială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziții dominante”, se arată într-un comunicat al Consiliului Concurenței.

McDonald’s, având ca obiect principal de activitate operare restaurante, a fost înființată în România în anul 1994. În prezent, în România, deține 67 de restaurant în 21 de orașe, din care 32 de restaurante în București. Dintre cele 67 de restaurante, 7 funcționează în regim de franciză, fiind operate de 5 parteneri francizați.

viewscnt
Afla mai multe despre
mcdonalds
restaurante
consiliul concurentei