McDonald’s se va instala în centrul Sibiului, în unul dintre cele mai mari spații din zona pietonală, ocupat anterior de „La Plăcinte”, care a început să taie din restaurante

McDonald’s se va instala în centrul Sibiului, în unul dintre cele mai mari spații din zona pietonală, ocupat anterior de „La Plăcinte”, care a început să taie din restaurante
scris 16 apr 2018

McDonald’s se va instala în centrul Sibiului, în unul dintre cele mai mari spații din zona pietonală, în baza unui contract de închiriere semnat pe 5 ani, conform datelor din piață ale Profit.ro. Anterior, în acest spațiu a funcționat lanțul de restaurante „La Plăcinte”, lansat în 1999 în Republica Moldova și intrat pe piața românească în 2013, dar care recent, cum a anunțat Profit.ro, a început să taie din restaurante, fiind pe pierderi de la intrarea pe piața locală.

La acest moment, McDonald's operează la Sibiu două restaurante, pe strada Autogării și în zona Șelimbăr.

Luna trecută, Daniel Boaje, director general Premier Restaurants România, filiala locală a companiei malteze care operează restaurantele McDonald’s din România, a anunțat că șapte noi restaurante McDonald’s vor fi deschise în România până la finalul anului, dintre care patru vor fi cu Drive-Thru, plus încă cinci cafenele McCafé.

Anul trecut, compania a investit 10 milioane de euro în proiectele desfășurate în România, iar anul acesta preconizează o creștere a sumei destinate investițiilor.

Noi reguli: Bijuteriile sau obiectele din metale prețioase nu vor mai putea fi comercializate fără marca de stat a României sau a unei țări din Spațiul Economic European, respectiv a Turciei CITEȘTE ȘI Noi reguli: Bijuteriile sau obiectele din metale prețioase nu vor mai putea fi comercializate fără marca de stat a României sau a unei țări din Spațiul Economic European, respectiv a Turciei

În 2016, cifra de afaceri a Premier Restaurants România a depășit 600 de milioane de lei.

În prezent, rețeaua McDonald’s din România cuprinde 71 de restaurante în 21 de orașe și 4.500 de angajați.

Pe lângă piața din România, Premier Capital deține franciza McDonald’s pentru Malta, Grecia și cele trei țări baltice. 

În noiembrie, lanțul de restaurante „La Plăcinte” a renunțat la municipiul Brașov, închizându-și localul și retrăgându-se de pe această piață. Compania a închis un restaurant și în București.

La acest moment, compania deține 10 unități în țară, dintre care 7 în București (față de 8 în vara acestui an) și câte 1 restaurant în Sibiu, Ploiești și Iași.

Compania a încheiat 2016 cu o cifră de afaceri de peste 27 milioane de lei, cu o creștere de 14% față de anul precedent, și a redus din pierderi, pentru prima dată după 2014.

Pierderile companiei care operează „La Plăcinte”, Andy’s Pizza, au totalizat, în 2016, 1,5 milioane lei, cu 0,3% mai puțin față de 2015, când a raportat pierderi de 2,2 milioane de lei. În 2014, Andy’s Pizza a avut pierderi de 2,1 milioane de lei și a raportat o cifră de afaceri de 8 milioane de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
mcdonald’s
daniel boaje