Monitorul Prețurilor a fost actualizat, consumatorii pot compara prețurile produselor alimentare practicate de către principalii comercianți din România

Monitorul Prețurilor a fost actualizat, consumatorii pot compara prețurile produselor alimentare practicate de către principalii comercianți din România
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 apr 2020

Consumatorii au la dispoziție o variantă actualizată a platformei www.monitorulpreturilor.info, pentru a compara prețurile produselor alimentare practicate de către principalii comercianți.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Aplicația Monitorul Prețurilor Produselor Alimentare a fost actualizată, astfel încât consumatorii să poată compara prețul practicat de magazinele din apropiere pentru fiecare produs dorit. Până acum, aplicația permitea compararea prețului doar pentru un coș ce conținea minim cinci produse.

Patronat al retailerilor cere intervenția Guvernului: Mii de magazine din mall-uri, închise acum, riscă falimentul în câteva luni, pentru că centrele comerciale vor banii pe chirie și în această perioadă CITEȘTE ȘI Patronat al retailerilor cere intervenția Guvernului: Mii de magazine din mall-uri, închise acum, riscă falimentul în câteva luni, pentru că centrele comerciale vor banii pe chirie și în această perioadă

Monitorul Prețurilor Produselor Alimentare afișează informații despre aproximativ 30.000 de produse comercializate în peste 1.700 de magazine aparținând Carrefour, Kaufland, Penny, Selgros, Mega Image, Lidl, Cora, Auchan și Profi. Recent, rețeaua Supeco devenit partener al proiectului și, ca urmare, prețurile produselor alimentare practicate de aceste magazine sunt acum disponibile pe www.monitorulpreturilor.info.

Platforma este gestionată de Consiliul Concurenței, dar datele/informațiile sunt încărcate în aplicație zilnic, la nivel național, de către companiile partenere.

Proiectul a fost lansat anul trecut de Consiliul Concurenței și conține două componente: Monitorul Prețurilor Produselor Alimentare și Monitorul Prețurilor Carburanților (care permite consumatorilor să afle prețurile practicate de către principalele rețele de distribuție a carburanților auto).

Aplicația oferă posibilitatea de a contacta autoritatea de concurență atât pentru sesizări/reclamații, cât și pentru recomandări:

viewscnt
Afla mai multe despre
monitorul preturilor
consiliul concurentei