FOTO Protecția Consumatorului a închis temporar alte două piețe din București

FOTO Protecția Consumatorului a închis temporar alte două piețe din București
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 apr 2020

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a închis temporar Piața Gorjului și Piața Titan 2 - Miniș, până la remedierea unor deficiențe constatate, și a aplicat amenzi de 30.000 de lei pentru neregulile găsite. La Piața Veteranilor din sectorul 6 al Capitalei a fost dată o amendă de 10.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor ordonanței militare numărul 3.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a transmis, miercuri, printr-un comunicat de presă, că au continuat acțiunile de control premergătoare sărbătorilor pascale, în întreaga țară, pentru a verifica modul în care comercianții îndeplinesc prevederile ordonanțelor militare menite să prevină răspândirea noului coronavirus Covid-19, precum și felul în care respectă drepturile consumatorilor, īn timp ce derulează activitățile comerciale, intensificate în această perioadă, scrie News.ro.

Microsoft extinde suportul pentru versiunile mai vechi de Windows 10 CITEȘTE ȘI Microsoft extinde suportul pentru versiunile mai vechi de Windows 10

Echipele Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor al Municipiului București au făcut, marți, verificări în alte câteva piețe agroalimentare importante din Capitală.

FOTO Protecția Consumatorului a închis temporar alte două piețe din București

"S-a dispus închiderea Pieței Gorjului, precum și a Pieței Titan 2 - Miniș, până la remedierea neregulilor constatate, măsură dublată și de sancționarea operatorilor economici care dețin piețele cu amenzi în valoare de 30.000 lei, toate acestea fiind cauzate de nerespectarea prevederilor Ordonanțelor militare referitoare la măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19 (nu se respecta distanța socială dintre comercianți, numărul de persoane care să se afle în același timp în incintă, prezența dezinfectantelor la dispoziția comercianților și cumpărătorilor)”, se arată în comunicatul ANPC.

Sursa citată menționează că la Piața Veteranilor din sectorul 6 al Capitalei a fost dată o amendă de 10.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor ordonanței militare numărul 3.

Echipele de control au mai descoperit la Piața Crângași că nu erau respectate prevederile ordonanțelor militare. Astfel, erau deficiențe de marcare a zonei destinate, accesului consumatorilor, nu era spațiu corespunzător între tarabe, iar din acest motiv operatorul economic care deține centrul comercial a primit avertisment. Neregulile au fost remediate în timpul controlului, activitatea în piață fiind oprită timp de două ore.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor spune că va continua campania de verificări ocazionată de sărbătorile pascale și în zilele următoare, pentru a se asigura că prevederile legislației privind drepturile consumatorilor, precum și cele ale ordonanțelor militare sunt respectate.

FOTO Protecția Consumatorului a închis temporar alte două piețe din București

viewscnt
Afla mai multe despre
anpc
piata gorjului
minis