Nestle va fi judecată în SUA pentru că susține că apa Poland Spring provine de la un izvor natural

Nestle va fi judecată în SUA pentru că susține că apa Poland Spring provine de la un izvor natural
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 mar 2019

Nestle va fi judecată în Statele Unite pentru că a pretins că apa Poland Spring provine de la un izvor natural, deși este apă obișnuită, un judecător federal respingând cererea companiei ca plângerile clienților reclamanți să fie respinse, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit judecătorului districtual Jeffrey Alker Meyer, consumatori din opt state din nord-estul SUA pot să dea în judecată divizia Nestle Waters North America pentru că i-a înșelat să plătească mai mult prin etichetarea Poland Spring ca ”100% apă naturală de izvor”, scrie News.ro.

Sate fantomă de vânzare în Spania pentru 85.000 de euro CITEȘTE ȘI Sate fantomă de vânzare în Spania pentru 85.000 de euro

Judecătorul din New Haven, Connecticut, a acceptat plângerile în numele consumatorilor din Connecticut, Maine, Massachusetts, New Hampshire, New Jersey, New York, Pennsylvania și Rhode Island. 

Nestle Waters a argumentat că nu a comis fraudă pentru că apa respectă toate cerințele legale. În mai 2018, Meyer a respins o versiune anterioară a procesului.

”Avem încredere în poziția noastră legală și vom continua să apărăm cu tărie brandul Poland Spring de acest proces nemeritat. Brandul Poland Spring este ceea ce afirmă că este, 100% apa naturală de izvor ”, a declarat joi un purtător de cuvânt al Nestle Waters.

Avocații reclamanților nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Potrivit plângerii, Nestle Waters vinde în Statele Unite 1 miliard de galoane de apă Poland Spring pe an și nicio picătură de apă ”nu provine din sursa de apă care se califică drept izvor natural”.

Izvorul Poland Spring din Maine, despre care etichetele pârâtei afirmă că este sursă a apei Poland Spring, ”a secat din punct de vedere comercial” în urmă cu aproape 50 de ani, se arată în plângere.

viewscnt
Afla mai multe despre
poland spring
nestle