Noua Zeelandă va reglementa utilizarea țigărilor electronice

Noua Zeelandă va reglementa utilizarea țigărilor electronice
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 nov 2018

Ministrul asociat al Sănătății din Noua Zeelandă, Jenny Salesa, a anunțat vineri planurile de reglementare a utilizării țigărilor electronice și a produselor conexe, relatează Xinhua.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Legea ''Smoke-free Environments Act'' 1990 (SFEA) urmează să fie modificată anul următor pentru a oferi fumătorilor mai multă încredere în calitatea țigărilor electronice și a produselor pe bază de tutun care nu arde, protejând în același timp copiii și tinerii de riscurile asociate acestora, a indicat Salesa într-un comunicat, preluat de Agerpres.

''Îi susținem pe neozeelandezi să fie mai sănătoși ajutându-i pe fumători să facă trecerea către produse mai sigure și, în același timp, prin protejarea oamenilor care nu fumează, în special a tinerilor'', a spus Salesa.

FOTO Google testează o funcție pentru comenzi de mâncare direct din paginile de căutare CITEȘTE ȘI FOTO Google testează o funcție pentru comenzi de mâncare direct din paginile de căutare

Modificările propuse la SFEA vor pune punct utilizării țigărilor electronice și a produselor similare pe bază de tutun care nu arde în locuri precum baruri, restaurante și locuri de muncă, la fel ca în cazul țigărilor tradiționale, a explicat oficialul adăugând că vor exista de asemenea schimbări ale modului în care vor fi expuse în magazine produsele pentru ''vaping'' - similar publicității în comerțul cu amănuntul a produselor din tutun.

Rata fumătorilor este în scădere în Noua Zeelandă. În 2016-2017, 13,8% dintre neozeelandezii adulți erau fumători zilnici, o valoare în scădere în comparație cu cea de 14,2% înregistrată în 2015-2016 și cu cea de 18,3% anul anterior.

Chiar și în aceste condiții, se estimează că 5.000 de persoane din această țară mor anual din cauze asociate fumatului, potrivit statisticilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
tigari