Noua Zeelandă va reglementa utilizarea țigărilor electronice

Noua Zeelandă va reglementa utilizarea țigărilor electronice
scris 23 nov 2018

Ministrul asociat al Sănătății din Noua Zeelandă, Jenny Salesa, a anunțat vineri planurile de reglementare a utilizării țigărilor electronice și a produselor conexe, relatează Xinhua.

Legea ''Smoke-free Environments Act'' 1990 (SFEA) urmează să fie modificată anul următor pentru a oferi fumătorilor mai multă încredere în calitatea țigărilor electronice și a produselor pe bază de tutun care nu arde, protejând în același timp copiii și tinerii de riscurile asociate acestora, a indicat Salesa într-un comunicat, preluat de Agerpres.

''Îi susținem pe neozeelandezi să fie mai sănătoși ajutându-i pe fumători să facă trecerea către produse mai sigure și, în același timp, prin protejarea oamenilor care nu fumează, în special a tinerilor'', a spus Salesa.

FOTO Google testează o funcție pentru comenzi de mâncare direct din paginile de căutare CITEȘTE ȘI FOTO Google testează o funcție pentru comenzi de mâncare direct din paginile de căutare

Modificările propuse la SFEA vor pune punct utilizării țigărilor electronice și a produselor similare pe bază de tutun care nu arde în locuri precum baruri, restaurante și locuri de muncă, la fel ca în cazul țigărilor tradiționale, a explicat oficialul adăugând că vor exista de asemenea schimbări ale modului în care vor fi expuse în magazine produsele pentru ''vaping'' - similar publicității în comerțul cu amănuntul a produselor din tutun.

Rata fumătorilor este în scădere în Noua Zeelandă. În 2016-2017, 13,8% dintre neozeelandezii adulți erau fumători zilnici, o valoare în scădere în comparație cu cea de 14,2% înregistrată în 2015-2016 și cu cea de 18,3% anul anterior.

Chiar și în aceste condiții, se estimează că 5.000 de persoane din această țară mor anual din cauze asociate fumatului, potrivit statisticilor.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
tigari