Retailerul foto-video F64 vrea să se extindă pe plan european, în Bulgaria, Ungaria sau Republica Moldova

Retailerul foto-video F64 vrea să se extindă pe plan european, în Bulgaria, Ungaria sau Republica Moldova
scris 19 oct 2018

F64, unul din cei mai mari retaileri de echipamente foto - video din România, și-a propus pentru anul viitor să crească profitabilitatea companiei, dar și să se extindă pe plan european, în Bulgaria, Ungaria sau Republica Moldova, a anunțat Marian Alecsiu, cofondator al F64.

”O să facem o abordare treptată a piețelor. Sunt piețe precum Bulgaria, Ungaria care au într-adevăr au potențial și chiar și acum avem business în zona respectivă, și Republica Moldova, de exemplu, unde, din păcate, legislație nu prea permite un business serios acolo, dar este o piață mare, referindu-mă la piața celor pasionați. De exemplu, în Ungaria există 12 reviste printate, la noi, din păcate, e nevoie de un efort susținut. Nu ne concentrăm pe preț, o să mergem în piețele în care simțim că potențialul și ceea ce facem noi va fi într-adevăr apreciat, să putem nu să creăm o comunitate, ci să potențăm acea comunitate”,a spus Marian Alecsiu, cofondator al F64, citat de news.ro.

Compania are magazine doar în București în prezent, iar un alt magazin va fi deschis la Cluj-Napoca, al doilea oraș ca vânzări pentru companie.

Compania, care a atins luna aceasta 17 ani de activitate, a înregistrat anul trecut o creștere de 1% a cifrei de afaceri, la 122,4 milioane de lei, și un profit net de 4,9 milioane lei, în scădere cu 2,8%.

IKEA vrea să deschidă 15 noi magazine în anul fiscal 2019, inclusiv în România CITEȘTE ȘI IKEA vrea să deschidă 15 noi magazine în anul fiscal 2019, inclusiv în România

”Considerându-l un an de consolidare, scopul nostru este să avem aceeași cifră de afaceri. Nu vrem creștere negativă. Vrem să creștem profitabilitatea companiei. Acum partea de profitabilitate față de anul trecut a stat mai bine pentru că investițiile majore s-au făcut în 2017”, a precizat reprezentantul F64.

La nivel de piață, reprezentanții F64 anticipează în 2019 o creștere a segmentului de fotografii realizate cu telefonul mobil, dar și un interes mai mare pentru camerele de acțiune și produsele foto-video din segmentul 4k.

Obiectivul pe termen lung al companiei este poziția de lider european în furnizarea de echipamente foto-video, F64 vizând abordarea progresivă a unor noi piețe.

În acest an, compania și-a consolidat businessul prin implementarea unor sisteme care să optimizeze platforma online, sistemul de warehouse management sau sistemele interne de măsurare a performanței, toate acestea cu scopul de a îmbunătăți experiența de cumpărare a clienților, afirmă Marian Alecsiu.

Omul de afaceri Ovidiu Budeanu investește 20 de milioane de euro în extinderea Arena Mall din Bacău CITEȘTE ȘI Omul de afaceri Ovidiu Budeanu investește 20 de milioane de euro în extinderea Arena Mall din Bacău

Vânzările F64 pe partea de online au crescut în acest an în linie cu trendul ascendent al comerțului electronic, ponderea acestora din volumul total situându-se la 66%.

”Cu toate acestea, studiile interne arată că majoritatea clienților decid să facă o achiziție online doar după ce ajung și testează echipamentele dorite în showroomul F64 din București. Cele mai căutate produse au fost obiectivele, aparatele DSRL și camerele mirrorless, cu aproximativ 50% din totalul vânzărilor”, arată datele companiei.

În acest an, F64 a realizat investiții în tehnologie și logistică, mai precis în dezvoltarea unei noi platforme web și în amenajarea unui depozit modern, investiția din urmă având termen de finalizare a doua jumătate a anului 2019.

Lidl deschide un nou magazin, într-o zonă înțesată de concurenți. În primăvară, CEO-ul retailerului german anunța prin Profit.ro planul de extindere CITEȘTE ȘI Lidl deschide un nou magazin, într-o zonă înțesată de concurenți. În primăvară, CEO-ul retailerului german anunța prin Profit.ro planul de extindere

Echipa F64 este alcătuită din 145 de angajati.

viewscnt
Afla mai multe despre
f64
retailer