O treime din comerțul UE se realizează cu Statele Unite și China

O treime din comerțul UE se realizează cu Statele Unite și China
scris 20 mar 2019

Statele Unite și China au continuat în 2018 să fie principalii parteneri comerciali ai Uniunii Europene, înaintea Elveției, Rusiei, Turciei și Japoniei, arată datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistică Eurostat.

După o scădere continuă și semnificativă, de la aproape 25% în 2000 la 14% în 2011, ponderea mărfurilor cu proveniență SUA în comerțul total cu bunuri al UE a reînceput să crească, ajungând la 17% în 2018. Ponderea produselor din China aproape s-a triplat din 2000, urcând de la 5% la peste 15% în 2018, în timp ce ponderea mărfurilor din Rusia a scăzut de la aproape 10% în 2012 la aproximativ 7% în 2018, scrie Agerpres.

Metro ar putea obține până la două miliarde de dolari din vânzarea operațiunilor din China CITEȘTE ȘI Metro ar putea obține până la două miliarde de dolari din vânzarea operațiunilor din China

În cazul exporturilor, principalul partener comercial pentru bunuri în 2018 a fost un alt stat membru al UE în toate țările membre, cu excepția Lituaniei (unde Rusia a fost principala țară de origine pentru bunurile importate) și Olanda (China). Per ansamblu, Germania a fost principala sursă de bunuri importate pentru 17 țări membre.

În cazul României, principalii parteneri comerciali pentru importurile de bunuri în 2018 au fost Germania, Italia și Ungaria.

În cazul României, majoritatea exporturilor de bunuri în 2018 au mers către Germania, Italia și Franța.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
comert
sua
china
ue