Orașe respinse de Amazon pentru proiectul noului sediu central au din nou speranțe din cauza opoziției puternice din New York

Orașe respinse de Amazon pentru proiectul noului sediu central au din nou speranțe din cauza opoziției puternice din New York
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 feb 2019

Orașe respinse de Amazon.com în căutările sale pentru construcția unui sediu central dual își revizuiesc ofertele pentru a fi pregătite în cazul în care unul dintre câștigători, New York City, va respinge proiectul companiei din cauza opoziției puternice a unor politicieni locali, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Chicago, Miami și Newark se numără printre orașele finaliste care și-au exprimat interesul pentru o nouă șansă de a deveni sediul unui proiect al Amazon care ar putea aduce 25.000 de locuri de muncă, scrie News.ro.

Orașul Nashville, din Tennessee, care a obținut construcția unui centru al Amazon cu 5.000 de angajați, a anunțat că este deschis obținerii unui rol mai important, dacă New York-ul se va retrage.

Diverta a decis să riște intrând în Centrul Vechi al Capitalei, chiar în spațiul abandonat recent de H&M CITEȘTE ȘI Diverta a decis să riște intrând în Centrul Vechi al Capitalei, chiar în spațiul abandonat recent de H&M

Newark, New Jersey, aflat la 24 de kilometri la vest de New York City, vrea să găzduiască o parte din sediul central, dacă New York-ul va accepta un proiect de mai mică anvergură, a declarat Aisha Glover, directorul general al Newark Alliance, un grup care coordonează eforturile primăriei.

”Suntem in mod sigur interesați de reactivarea ofertei noastre”, a spus Glover, subliniind importanța păstrăzii Amazon în zona metropolitană a New York-ului.

În luna noiembrie, Amazon a anunțat că New York City și Arlington, Virginia, care se învecinează cu Washington, D.C., vor împărți așa-numitul proiect HQ2, care va reuni circa 50.000 de locuri de muncă în cele două centre, în condițiile în care compania din Seattle vrea să se extindă.

Proiectul din New York, care ar urma să aibă sediul în Long Island, cartierul Queens, pe malul East River, aflat vis-a-vis de Manhattan, a întâmpinat opoziția unor politicieni locali care sunt împotriva acordării unor stimulente de 2,8 miliarde de dolari promise Amazon într-un acord negociat în secret cu guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, și cu primarul New York City, Bill de Blasio.

Între cei care conduc opoziția este senatorul democrat al statului New York, Michael Gianaris, care reprezintă districtul unde ar urma să fie sediul Amazon. Acesta a criticat oferirea unor credite fiscale unei companii care a obținut în trimestrul trecut un profit net de 3 miliarde de dolari și al cărei director general, Jeff Bezos, este cel mai bogat om din lume, potrivit top-ului realizat de revista Forbes.

”Dolarii indică în direcția greșită. Amazon încearcă să ia, să ia, să ia. Nu există niciun respect față de distrugerea pe care o va produse în comunitatea din jur”, a spus Gianaris, care a exprimat îngrijorări legate de impactul asupra transporturilor publice, școlilor și locuințelor pentru persoanele cu venituri scăzute.

Senatul statului New York l-a numit pe Gianaris în Comisia pentru Controlul Autorităților publice, care ar putea respinge proiectul, așa cum a făcut în alte cazuri, în trecut. În 2005, comisia a respins un plan de a construi un stadion olimpic și de fotbal american în Manhattan.

Între aliații lui Gianaris se află reprezentanta în Congresul SUA Alexandria Ocasio-Cortez, o debutantă democrată dintr-un distric învecinat, ale cărei politici progresiste au atras o largă susținere națională.

Amazon are sprijinul altor politicieni, între care Cuomo, care trebuie să aprobe numirea lui Gianaris în comisia de control.

Amazon a anunțat că nu a contactat alte orașe finaliste.

În timp ce sediul Amazon are susținători săi în New York, opoziția puternică a determinat compania să reanalizeze alte orașe.

Publicația Washington Post, deținută de Bezos, a citat două surse potrivit cărora directori ai Amazon au avut purtat discuții interne pentru reanalizarea proiectului din New York și analizarea unor alternative.

Și alte destinații ar putea fi la fel de neprietenoase. Aproape 50 de organizații de stânga, din orașe aflate pe lista scurtă a Amazon, au publicat o scrisoare în care au afirmat că sunt împotriva proiectului HQ2.

Totuși, Amazon a primit 238 de propuneri din toată America de Nord, pe parcursul unui concurs de oferte desfășurat pe parcursul unui an, iar compania a selectat 20 de finaliste. Între orașele aflate pe lista scurtă se află Chicago, Miami, Dallas și Newark.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon.com
sediu
new york