IKEA cumpără 25% dintr-un mare parc eolian

IKEA cumpără 25% dintr-un mare parc eolian
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 14 feb 2019

Holdingul suedez Ingka, proprietarul IKEA, a cumpărat un pachet de 25% din acțiunile Veja Mate, al doilea cel mai mare parc eolian offshore din Germania, în schimbul căruia a plătit peste 200 milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Achiziția, parte a unei tranzacții cu 80% din acțiunile Veja Mate, se înscrie în strategia grupului de a produce, până în 2020, o cantitate de energie din surse regenerabile egală cu energia consumată de grup la nivel global.

Ingka Holding a investit în Veta Maje alături de Commerz Real, wdp invest și KGAL Group. Consorțiul a cumpărat o participație agregată de 80% în parcul eolian german de la Siemens Financial Services, Highland Capital Group și Copenhagen Infrastructure Partners.

ULTIMA ORĂ Tăriceanu: Taxa de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din energie poate fi eliminată, am vorbit cu premierul Dăncilă CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Tăriceanu: Taxa de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din energie poate fi eliminată, am vorbit cu premierul Dăncilă

Incluzând datoriile Veta Maje, tranzacția se ridică la aproximativ 2,3 miliarde de euro.

Siemens Financial Services a păstrat un pachet de 20% din acțiunile Veta Maje.  

Situat în Marea Nordului, Veta Maje este al doilea mare parc eolian offshore din Germania și printre primele 10 la nivel mondial, având o capacitate de 403 MW și 67 de turbine.

viewscnt
Afla mai multe despre
ikea
mobila ikea
veja mate
parc eolian
parc offshore
achizitie
investitie
commerz real
siemens financial services