Plafonarea adaosului comercial va fi prelungită cu 3 luni, iar lista produselor extinsă. Sunt vizate fructele și legumele de sezon, dar și alimentele care se consumă de Sărbători

Plafonarea adaosului comercial va fi prelungită cu 3 luni, iar lista produselor extinsă. Sunt vizate fructele și legumele de sezon, dar și alimentele care se consumă de Sărbători
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 oct 2023

Adaosul comercial va fi limitat pentru o serie nouă de produse precum fructele și legumele de sezon, dar și alimentele pe care le consumăm mai ales de Sărbători.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Evergent Investments, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Profit.ro organizează pe 23 octombrie Profit E-commerce - Ediția a IV-a, cu sprijinul  Alpha Bank, Mastercard, Nordis Group, Asociației Române a Magazinelor Online (ARMO), eShopTen, UniCredit Bank.

Programul evenimentului poate fi văzut AICI

Ministrul Florin Barbu a avut întâlniri de lucru cu reprezentanții procesatorilor și comercianților pentru a discuta, cu toate părțile implicate, modalitățile de prelungire a plafonării adaosului comercial pentru alimentele de bază precum și extinderea listei de produse pentru care va fi practicat un adaos comercial limitat pe lanțul de procesare-distribuție-comercializare, potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

ULTIMA ORĂ Volta Trucks intră în faliment CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Volta Trucks intră în faliment

”Ne dorim, în continuare, prelungirea acestei măsuri care a avut efectele așteptate, anume de stopare a creșterii prețurilor alimentelor. Am convenit cu procesatorii și comercianții prelungirea măsurii pentru o perioadă de trei luni, până la sfârșitul lunii ianuarie 2024, ținând cont și de faptul că vin sărbatorile de iarnă. În aceeași măsură, de comun acord cu procesatorii și comercianții, vom extinde și lista de produse care vor beneficia de adaos comercial limitat. Este vorba despre alimente care sunt folosite de români în prepararea produselor pentru masa de sărbători și nu numai, precum: orezul, bulionul, margarina, smântâna, drojdia, cozonacul, varza murată sau usturoiul”, a precizat ministrul Agriculturii.

Propunerile făcute de ministrul Barbu au fost agreate de procesatori și comercianți, urmând ca acestea să facă obiectul unui proiect de act normativ, care va urma circuitul de legiferare, respectiv punerea în transparență, avizare si adoptare.

Un cozonac care costă astăzi 40 de lei ar putea fi ieftinit cu 5 lei. Reducerea de preț va diferi în funcție de adaosul comercial pe care îl practică procesatorii și retailerii.

Pe lista produselor subvenționate ar putea intra unele brânzeturi și mușchiulețul de porc. Dar și orezul și varza, ingrediente folosite pentru pregătirea sarmalelor. Și pentru cârnați sau usturoi ar putea fi limitat adaosul comercial. Potrivit surselor TVR Info, guvernanții au în vedere mai ales produsele consumate la masa de Crăciun.

viewscnt
Afla mai multe despre
fructe
legume
preturi