Importurile de lapte brut au crescut cu 63,6% în luna august a acestui an comparativ cu luna precedentă

Importurile de lapte brut au crescut cu 63,6% în luna august a acestui an comparativ cu luna precedentă
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 oct 2023

Importurile de lapte brut au crescut cu 63,6% în luna august a acestui an comparativ cu luna precedentă, în timp ce producția de lapte de consum a urcat cu 14,9%, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Profit.ro organizează pe 23 octombrie Profit E-commerce - Ediția a IV-a, cu sprijinul  Alpha Bank, Mastercard, Nordis Group, Asociației Române a Magazinelor Online (ARMO), eShopTen, UniCredit Bank.

Programul evenimentului poate fi văzut AICI

Cantitatea de lapte brut importată s-a cifrat la 10.619 tone în august 2023, față de 6.489 tone în iulie, iar producția de lapte de consum a fost de 31.159 tone în august, față de 27.119 în luna precedentă, scrie Agerpres.

VIDEO&FOTO - ANUNȚ Pe unde vor circula noile trenuri pentru CFR. Cum arată și ce viteză vor avea CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO - ANUNȚ Pe unde vor circula noile trenuri pentru CFR. Cum arată și ce viteză vor avea

Față de luna corespunzătoare din anul precedent, cea mai mare creștere a producției s-a înregistrat la lapte de consum (+14,7%) în timp ce producția de brânzeturi a avut cea mai mare scădere (-3,1%).

În același timp, cantitatea de lapte brut importată de către unitățile procesatoare a crescut, în luna august 2023, cu 11,6% față de luna corespunzătoare din anul precedent.

Unitățile procesatoare au colectat o cantitate de lapte de vacă de 101.238 tone, în scădere cu 5,1% în august față de luna precedentă, dar în creștere cu 3,5% față de luna august 2022.

În primele opt luni din acest an, cantitatea de lapte brut importată de către unitățile procesatoare a scăzut cu 31,7% față de perioada ianuarie - august 2022, iar unitățile procesatoare au colectat o cantitate de lapte de vacă mai mare cu 10,3%.

Creșterea cea mai mare de producție a fost înregistrată la smântâna de consum (+1,1%) în timp ce producția de lapte acidulat (iaurt, iaurt de băut, lapte bătut și alte produse lactate similare) a avut cea mai mare scădere -7,2%. 

viewscnt
Afla mai multe despre
lapte
ins