Producătorul american de gogoși Krispy Kreme va fi preluat de un fond de investiții european pentru 1,35 mld. dolari

Producătorul american de gogoși Krispy Kreme va fi preluat de un fond de investiții european pentru 1,35 mld. dolari
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 9 mai 2016

Compania de investiții JAB Holding, acționarul majoritar al producătorului de cafea Jacobs Douwe Egberts, va prelua operatorul lanțului de gogoșerii americane Krispy Kreme Doughnuts în schimbul a 1,35 miliarde de dolari, a anunțat luni JAB Holding.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Aceasta este a doua achiziție pe piața americană anunțată de JAB Holding în ultimele patru luni. În martie, compania, deținută de familia miliardară Reimann, din Austria, a finalizat preluarea producătorului de cafea Keurig Green Mountain, pentru care a plătit 13,9 miliarde de dolari. Acordul de preluare fusese anunțat la începutul lunii decembrie. 

JAB Holding a oferit 21 dolari pentru fiecare acțiune Krispy Kreme, cu 25% peste prețul de la închiderea tranzacțiilor de vineri. Tranzacția ar urma să fie finalizată în trimestrul al treilea, potrivit unui comunicat al companiei austriece.

Amenzi de 90 de milioane de euro pentru supermarketurile germane care au fixat prețurile la bere CITEȘTE ȘI Amenzi de 90 de milioane de euro pentru supermarketurile germane care au fixat prețurile la bere

“După încheierea tranzacției, Krispy Kreme va fi o companie privată și va continua să fie administrată independent de la sediul actual, din Winston-Salem (Carolina de Nord)”, se arată în document.

Acțiunile Krispy Kreme au urcat cu 24,1% în debutul tranzacțiilor de astăzi pe bursa de la New York, la 20,93 dolari/unitate, de la 16,86 dolari/unitate vineri. Fondată în 1937, Krispy Kreme Doughnuts operează o rețea de peste 1.100 de gogoșerii și cafenele în SUA și alte 25 de țări, inclusiv Japonia, Rusia și Marea Britanie. 

Pe lângă Jacobs Douwe Egberts, compania rezultată în urma fuziunii dintre Mondelez International și grupul olandez D.E Master Blenders 1753, JAB Holding mai deține participații majoritare la companiile americane din industria alimentară Peet's Coffee & Tea, Caribou Coffee și Einstein Noah Restaurant Group, precum și lanțurile de cafenele Espresso House (Suedia) și Baresso Coffee (Danemarca). Portofoliul holdingului include și un pachet majoritar de acțiuni la celebra casa de modă britanică Jimmy Choo.

viewscnt
Afla mai multe despre
jab holding
krispy kreme doughnuts
preluare
investitie
gogosi
cafea