Producătorul Kandia și Primola, de 127 de ani pe piața locală, controlat de proprietarul Heidi Chocolat, a intrat pe profit, după 5 ani de pierderi

Producătorul Kandia și Primola, de 127 de ani pe piața locală, controlat de proprietarul Heidi Chocolat, a intrat pe profit, după 5 ani de pierderi
Ana Iliescu
Ana Iliescu
scris 4 sep 2017

Producătorul dulciurilor Primola, Sugus și Măgura, Kandia Dulce, controlat de Kex Confectionery, care activează pe peste 125 de ani pe piața locală, a încheiat anul trecut cu un profit net de peste 4 milioane de lei, după cinci ani consecutivi în care funcționase pe pierderi, în condițiile unei scăderi de 5% a afacerilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania înregistrase anterior pierderi de peste 2 milioane de lei în 2015, în scădere cu 53% față de anul precedent, când a avut pierderi de peste 4,5 milioane de lei.

Afacerile companiei au totalizat anul trecut peste 161 milioane de lei, cu aproximativ 5% mai mici față de anul precedent, când au fost de aproximativ 170 milioane de lei. În 2014, compania a înregistrat afaceri de aproximativ 184 de milioane de lei.

Grupul american Mondelez, producător al Oreo și Cadbury, pregătește din nou scoaterea la vânzare a fostei fabrici de ciocolată Poiana CITEȘTE ȘI Grupul american Mondelez, producător al Oreo și Cadbury, pregătește din nou scoaterea la vânzare a fostei fabrici de ciocolată Poiana

Anul trecut, compania avea 491 de angajați.

Kandia Dulce, care activează de 127 de ani pe piața locală, este unul dintre cei mai mari producători români de dulciuri precum ciocolată, patiserie, biscuiți și produse zaharoase.

Compania deține branduri precum Kandia, Primola, Rom, Măgura, Sugus și Făgăraș și exportă produsele în 15 țări din Europa, precum Germania, Polonia, Spania, Italia și Bulgaria, dar și în Kazahstan și Egypt.

Kandia Dulce este controlată de compania KEX Confectionary, care este proprietarul Heidi Chocolat, și brandul austriac de bezele, Niemetz Schwedenbomben. Kex este vehiculul de investiții al Julius Meinl.

viewscnt
Afla mai multe despre
kandia
heidi
kex confectionery
afaceri
retail