Producția de alcool sanitar s-a triplat în ultimele săptămâni, pe fondul apariției cazurilor de coronavirus

Producția de alcool sanitar s-a triplat în ultimele săptămâni, pe fondul apariției cazurilor de coronavirus
scris 12 mar 2020

Producția de alcool sanitar s-a triplat în ultimele săptămâni, pe fondul apariției cazurilor de coronavirus, a declarat administratorul uneia dintre cele mai mari companii producători de alcool și băuturi alcoolice din România, Cornel Șfaițer.

Potrivit acestuia, cererea de alcool sanitar pe piața din România a crescut semnificativ, atât din partea lanțurilor de magazine, cât și din partea instituțiilor publice, în special cele din domeniul sanitar, scrie Agerpres.

Patronat: Încasările restaurantelor au înregistrat scăderi între 20% și 80% în urma crizei provocate de coronavirus CITEȘTE ȘI Patronat: Încasările restaurantelor au înregistrat scăderi între 20% și 80% în urma crizei provocate de coronavirus

"E o cerere enormă. La momentul acesta, este un produs pe care poți să îl produci în cantități limitate, pentru că depinzi și de alte materii prime, nu doar de alcool. Noi încercăm să aprovizionăm cât putem piața din România, dar, repet, nu depinde totul de noi", a afirmat Șfaițer.

Omul de afaceri din Botoșani susține că, în ciuda cererii crescute de pe piață, prețul alcoolului sanitar, care este utilizat ca principal dezinfectant, nu a înregistrat o majorare similară altor produse sau materiale sanitare. 

viewscnt
Afla mai multe despre
coronavirus
cornel șfaițer
alcool sanitar