Profitul anual al Inter IKEA s-a dublat la 1,95 de miliarde de euro, ca urmare a diminuării presiunii asupra prețurilor. Anunț de reducere a prețurilor

Profitul anual al Inter IKEA s-a dublat la 1,95 de miliarde de euro, ca urmare a diminuării presiunii asupra prețurilor. Anunț de reducere a prețurilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 nov 2023

Profitul anual al Inter IKEA a crescut de peste două ori, pe măsură ce presiunile asupra costurilor s-au diminuat, ceea ce i-a permis să reducă prețurile și să anticipeze mai multe reduceri în lunile următoare, potrivit proprietarului celui mai mare brand de mobilă din lume, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania, care aprovizionează magazinele cărora le francizează marca IKEA, a realizat un profit înainte de impozitare de 1,95 miliarde de euro (2,07 miliarde de dolari) în anul încheiat în august, în creștere față de 931 de milioane cu un an mai devreme, când a avut dificultăți din cauza costurilor ridicate și a efectului închiderii fabricilor rusești, scrie News.ro.

FOTO CONFIRMARE Cel mai mare lanț de restaurante din Bulgaria intră în România CITEȘTE ȘI FOTO CONFIRMARE Cel mai mare lanț de restaurante din Bulgaria intră în România

Directorul financiar Martin Van Dam a declarat pentru Reuters că rezultatele revin la normal după un 2022 perturbat.

”Am încercat să ne asigurăm că retailerul are prețul corect și, odată cu întârzierea prețurilor (mai mari), am ajuns să suportăm o mulțime de costuri în acel an. Dacă te uiți la anul 2021, randamentele sunt similare cu cele de acum”, a spus Van Dam.

Compania a spus că va continua să reducă prețurile atâta timp cât costurile vor scădea în continuare.

”Costurile care au tendința de scădere ar trebui să afecteze în mod pozitiv prețurile pentru clienții IKEA în anul viitor și ulterior”, se arată într-un comunicat.

Deși Inter IKEA a început să reducă prețurile pentru francizații săi în ultimele patru luni ale exercițiului financiar, va dura ceva timp până când clienții din magazine vor simți efectul total al scăderilor, a spus van Dam.

viewscnt
Afla mai multe despre
ikea
mobila
preturi