Protest al angajaților Nestle de la Timișoara, nemulțumiți de salariile compensatorii, după anunțul privind închiderea fabricii

Protest al angajaților Nestle de la Timișoara, nemulțumiți de salariile compensatorii, după anunțul privind închiderea fabricii
scris 18 mar 2019

Peste o sută de angajați ai fabricii Nestle de la Timișoara au protestat, luni, în fața unității, nemulțumiți de salariile compensatorii promise de angajatori, după anunțul închiderii producției în fabrica din oraș.

Aproximativ o sută de angajați ai Nestle de la Timișoara au ieșit la poarta fabricii purtând pancarte pe care au scris mesaje precum ”Egalitate” sau ”Respect” și au strigat lozinci precum ”Rusine să vă fie”, scrie News.ro.

Oamenii spun că nu sunt mulțumiți de salariile compensatorii promise de angajatori, după oprirea producției de la Timișoara.

Liviu Dragnea și-a delegat atribuțiile de președinte al Camerei Deputaților CITEȘTE ȘI Liviu Dragnea și-a delegat atribuțiile de președinte al Camerei Deputaților

Angajații cu vechime mare au reușit să obțină 13 salarii compensatorii, iar de exemplu, un angajat cu o vechime de un an va primi trei salarii compensatorii.

„Prin atitudinea lor, oficialii Nestle au demonstrat că românii sunt muncitori de mâna a doua, în condițiile în care după închiderea unor unități similare din Occident, pachetul compensatoriu a reprezentat 50 de salarii compensatorii, indiferent de vechime. Pentru persoanele cu vârsta de peste 55 de ani s-a mai adăugat o pensie viageră reprezentând 80% din salariul brut. De ce muncitorii români să fie discriminați, iar oferta primită să reprezinte maximum 13 salarii pentru angajații cu peste 20 de ani vechime în fabrică? Este o bătaie de joc la adresa muncitorului român, un șantaj practicat de o multinațională care ne tratează ca pe sclavi, în comparație cu angajații ei din Occident. Motivația pentru oferta făcută de conducerea Nestle cum că suntem în România și nu se pot acorda salarii compensatorii ca în Occident, este o bătaie de joc”, se arată într-un comunicat al Federației Naționale a Sindicatelor din Industria Alimentară.

Nestlé, cea mai mare companie de produse alimentare și băuturi din lume, își închide singura fabrică din România, aflată la Timișoara.

Fabrica va fi închisă până la finalul lunii mai, fiind vizați aproape 400 de angajați.

Fabrica de la Timișoara produce anual peste 10.000 de tone de dulciuri și cafea, însă produsele vor fi fabricate în continuare în alte zone.

viewscnt
Afla mai multe despre
nestle
salarii