Restaurantele celebre La Cocoșatu și La Gil din București, prinse cu nereguli și închise

Restaurantele celebre La Cocoșatu și La Gil din București, prinse cu nereguli și închise
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 oct 2019

Restaurantele La Cocoșatu și La Gil din București au fost închise temporar de comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, până la remedierea deficiențelor, după ce în urma unui control au fost găsite condiții igienico-sanitare necorespunzătoare, produse expirate și neconforme, fiind retrase de la comercializare peste 250 de kilograme de produse alimentare. Cele două restaurante, cunoscute de majoritatea bucureștenilor, au fost amendate în total cu 75.000 de lei. ANPC propune închiderea unităților pe o perioadă de cel mult șase luni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

ULTIMA ORĂ Nouriel Roubini, "Dr. Doom", vine în România. Detalii AICI

Președintele ANPC, Horia Constantinescu, a declarat că, în urma controlului făcut de comisarii instituției la restauratul La Gil din București, au fost descoperite condiții igienico-sanitare necorespunzătoare, produse expirate, neconforme și nesigure, nu erau respectate condițiile de temperatură și era utilizată practica comercială înșelătoare, scrie News.ro.

Amenzile drastice cerute de Dragnea pentru \ CITEȘTE ȘI Amenzile drastice cerute de Dragnea pentru "dublul standard" la produse, aprobate de Senat: Toți comercianții și furnizorii de servicii de telefonie și internet, servicii financiare sau turistice - pasibili de amendă și activitate oprită

Unitatea a fost închisă temporar până la remedierea deficiențelor și amendată cu 55.000 de lei.

De asemenea, au fost retrase de la comercializare aproape 200 de kilograme de alimente. Horia Constantinescu a precizat că, pe lângă aceste măsuri, a fost propusă și închiderea temporară a unității pe o durată de cel mult șase luni.

Președintele ANPC a mai anunțat că măsura închiderii temporare până la remedierea deficiențelor a fost luată și la restaurantul La Cocoșatu din București. Totodată, comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor au decis oprirea definitivă de la preparare și consumul uman a 52 de kilograme de produse diverse. Horia Constantinescu a precizat că și în acest caz a fost propusă închiderea restaurantului pe o perioadă de cel mult șase luni.

viewscnt
Afla mai multe despre
la cocoșatu
la gil
anpc