Tranzacție surpriză - Mihail Rotenberg vinde business-ul cu vin de la Ceptura

Tranzacție surpriză - Mihail Rotenberg vinde business-ul cu vin de la Ceptura

Sursa foto: Cramele Rotenberg

Emil Popescu
Emil Popescu
scris 9 feb 2024

Antreprenorul Mihail Rotenberg, cunoscut pentru business-urile din telecom deținute în anii 2000 și contribuția la apariția internetului wireless, a renunțat și la activitatea în care s-a implicat în ultimii mai bine de 15 ani, Cramele Rotenberg din zona Ceptura, județul Prahova, cedând afacerea unui partener american, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Soții Doina și Mihail Rotenberg au vândut integral firma Cramele Rotenberg, cumpărătorul fiind compania americană Mina Wines.

Tranzacție - Fabrica din România a Jolly Scarpe, cumpărată de americani CITEȘTE ȘI Tranzacție - Fabrica din România a Jolly Scarpe, cumpărată de americani

Absolvent al Facultății de Automatică și Calculatoare din cadrul Politehnicii București, în 1976, Rotenberg a fondat și condus mai multe companii telecom, în Israel, țara natală a părinților săi, și în România – AccessNET, un provider de internet vândut omului de afaceri american Craig McCaw, unul dintre pionierii telefoniei mobile.  

În anul 2007, Rotenberg a decis să se retragă și să-și dedice timpul pasiunii pentru artă (a înființat împreună cu omul de afaceri Eduard Uzunov o galerie de artă) și vin (a cumpărat un teren cu viță de vie și a restaurat Crama Veche din Ceptura de Jos).

FOTO Primul \ CITEȘTE ȘI FOTO Primul "easybox" pentru cartofi deschis în România

Firma Cramele Rotenberg produce vinuri premium artizanale, fără utilaje industriale sau de robotizare, exploatând o plantație mică, de 23 de hectare, în special Merlot.

În 2022, firma avea o cifră de afaceri de 930.000 de lei, la venituri de 1,38 milioane lei și pierderi de 340.000 de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
rotenberg exit