Retailerul de modă H&M, acuzat că a colectat ilegal informații despre unii angajați

Retailerul de modă H&M, acuzat că a colectat ilegal informații despre unii angajați
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 29 ian 2020

Grupul suedez H&M, al doilea mare retailer de modă la nivel mondial, este investigat de autoritățile din Germania din cauză că ar fi colectat și stocat ilegal date personale privind angajații din această țară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Comisarul german pentru protecția datelor din Hamburg, Johannes Caspar, a lansat o anchetă împotriva conducerii H&M din Germania, potrivit cotidianului Allgemeine Zeitung, citat de Reuters.

În centrul anchetei se află centrul din Nürnberg al H&M pentru clienții din Germania și Austria, care ar fi stocat ilegal date cu caracter personal ale angajaților. Compania este acuzată că ar fi colectat informații cu privire la boli și alte circumstanțe personale ale angajaților, fără consimțământul acestora.

Roche România - amendă de aproape 13 milioane de euro cu acuzația de abuz de poziție dominantă. Reacția companiei CITEȘTE ȘI Roche România - amendă de aproape 13 milioane de euro cu acuzația de abuz de poziție dominantă. Reacția companiei

“Calitatea și volumul informațiilor despre angajați aflate la dispoziția întregii conduceri a companiei denotă o cercetare exhaustivă a angajaților, fară precedent în ultimii ani”, a spus Johannes Caspar.

H&M a calificat drept inacceptabilă situația de la centrul din Germania și a precizat că va coopera cu autoritățile locale din domeniul protecției datelor pe parcursul investigației.

“Echipa locală [a H&M] a luat o serie de măsuri și menține un dialog strâns cu toții colegii. Având în vedere că incidentul este în curs de examinare legală (…), nu putem comenta suplimentar”, potrivit unui comunicat al grupului suedez, preluat de Reuters.

În funcție de rezultatul anchetei, autoritățile germane pot amenda retailerul suedez cu o sumă egală cu până la 4% din valoarea vânzărilor anuale.

H&M, cu 177.000 de angajați la nivel global, a raportat vânzări de 210 miliarde de coroane suedeze (aproximativ 20 miliarde euro) în 2018. Grupul suedez este al doilea mare retailer de modă din lume, după proprietarul Zara, grupul spaniol Inditex.

În România, H&M operează o rețea de peste 55 de magazine.

viewscnt
Afla mai multe despre
h&m germania
angajati
date personale
ancheta
investigatie