Surpriză: Gigantul canadian din domeniul consultanței în tehnologie CGI cumpără Meti România

Surpriză: Gigantul canadian din domeniul consultanței în tehnologie CGI cumpără Meti România
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 22 ian 2020

Compania canadiană CGI, printre principalii furnizori de servicii de consultanță în IT la nivel mondial, prezentă cu un centru la București, a achiziționat dezvoltatorul francez de soluții ERP pentru retail Meti Logiciels et Services, inclusiv subsidiara din România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

CGI își extinde astfel prezența pe piața românească, după ce, în 2018, a deschis primul său centru de consultanță și dezvoltare în domeniul software din țară, situat în București. Compania a anunțat atunci că vrea să ajungă la 300 de angajați în România până în 2021.

Totodată, achiziția Meti va consolida poziția CGI pe piața serviciilor pentru retail.

ULTIMA ORĂ România urcă puternic în clasamentul țărilor cu cel mai ieftin internet și intră în Top 5 CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ România urcă puternic în clasamentul țărilor cu cel mai ieftin internet și intră în Top 5

Fondată în 1982, compania franceză Meti Logiciels et Services dezvoltă soluții integrate de gestiune pentru jucătorii din retail, având clienți precum Auchan, Carrefour și Metro. Meti are subsidiare în România și Rusia și aproximativ 300 de angajați.

Meti România, cu circa 30 de angajați, a încheiat anul 2018 cu afaceri de 13,88 milioane de lei și un profit de aproape 510.000 de lei, în urcare de la 307.000 de lei în 2017.

CGI, companie înființată în 1976, este unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii și consultanță în domeniul tehnologiei informației și managementului din lume, având operațiuni în 40 de țări și 77.500 de angajați.

În anul fiscal 2019, CGI a obținut venituri de 12,1 miliarde de dolari canadieni (9,26 miliarde dolari americani), cu 600 milioane de dolari canadieni mai mult comparativ cu anul fiscal precedent.

viewscnt
Afla mai multe despre
cgi
meti romania
meti logiciels et services
tranzactie
achizitie
solutii erp retail
consultanta it retail