Rețeaua Profi intră în Monitorul Prețurilor

Rețeaua Profi intră în Monitorul Prețurilor
scris 10 dec 2019

Rețeaua Profi a devenit partener al proiectului Monitorul Prețurilor derulat de Consiliul Concurenței, și, ca urmare, prețurile produselor alimentare practicate de aceste magazine sunt acum disponibile pe platforma www.monitorulpreturilor.info.

La acest moment, platforma online afișează prețurile produselor alimentarea practicate la nivelul întregii țări de 9 lanțuri de magazine: Carrefour, Kaufland, Penny, Selgros, Mega Image, Lidl, Cora, Auchan și Profi.

Burger King deschide un nou restaurant în România CITEȘTE ȘI Burger King deschide un nou restaurant în România

Monitorul Prețurilor are două componente: Monitorul Prețurilor produselor alimentare, lansat la mijlocul lunii octombrie 2019, și  Monitorul Prețurilor Carburanților, care a demarat la începutul lunii iulie 2019.

De la lansare și până la începutul lunii decembrie, pe Monitorul Prețurilor produselor alimentare s-au înregistrat peste 130.000 de căutări. Cele mai căutate produse sunt: bananele, ceafa de porc fără os, făina, cotletul de porc, uleiul de floarea soarelui, zahărul, ouăle. Monitorul Prețurilor produselor alimentare a fost accesat cel mai des dimineața, între orele 8.00 și 12.00, și seara, în intervalul 19.00 – 21.00.

În ceea ce privește Monitorul Prețurilor Carburanților, s-au înregistrat aproximativ 3 milioane de căutări. Benzina standard conduce detașat în topul căutărilor, reprezentând 32% din total, urmată de motorina standard cu 22%. De asemenea, 47.500 dintre căutări, adică 2% din total, au vizat stațiile de încărcare a mașinilor electrice.

Monitorul prețurilor poate fi accesat la nivelul întregii țări de pe mobil, tabletă sau PC, și afișează informații despre aproximativ 30.000 de produse comercializate în peste 1.700 de magazine.

viewscnt
Afla mai multe despre
monitorul prețurilor
profi