Româncele cheltuiesc în medie 2.000 de lei pe an pe cosmetice

Româncele cheltuiesc în medie 2.000 de lei pe an pe cosmetice
scris 11 mar 2016

Româncele cheltuiesc în medie 2.000 de lei pe cosmetice pe an, cele mai frecvente trei produse cumpărate sunt fondul de ten, rujul și rimel, potrivit unui studiu all companiei Sole Luxury Boutique.

"Dacă în urmă cu 5-7 ani femeile preferau să-și cumpere cât mai multe produse de înfrumusețare, în ultima perioadă, datorită varietății foarte mari de branduri și cosmetice disponibile pe piață, clientele au început să-și selecteze mai atent produsele necesare și să reducă numărul acestora, în favoarea calității", a declarat, într-un comunicat , Angela Țiboc, director al diviziei de Fashion&Lifestyle a Sole.

Astfel, potrivit reprezentantei companiei, suma medie pe care o femeie o alocă pentru achiziționarea produselor de înfrumusețare necesare ajunge la circa 500 lei și cheltuie această sumă, în medie, o dată la trei luni.

Conform unei analize realizate de către echipa SOLE, cele mai frecvente trei produse ce se găsesc în coșul de cumpărături de cosmetice sunt fondul de ten, un ruj și un produs pentru ochi, cel mai adesea fiind vorba de un rimel.

În ceea ce privește împărțirea bugetului, fondurile de ten ocupă cea mai mare pondere, reprezentând circa 25% din totalul sumei alocate. Următoarele produse pentru care româncele alocă sume mai mari de bani sunt rujurile și produsele pentru înfrumusețarea ochilor.

"Explicația este destul de simplă. Tendințele din ultimii ani au promovat un look natural, în care accentul se pune pe un ten curat și sănătos, atent accentuat de o pată de culoare pe buze sau în zona ochilor", a completat reprezentanta companiei.

De asemenea, potrivit acesteia, acestea sunt și cel mai frecvent înlocuite produse, durata lor de viață fiind de maximum 3 luni, perioadă în care fie sunt epuizate, fie sunt înlocuite din dorința de a încerca ceva nou.

În plus, în funcție de stilul de înfrumusețare preferat de fiecare femeie în parte, aceste trei produse de bază sunt adesea completate de farduri, pudre și creme de ten hidratante sau antiaging. Mai mult, unul dintre produsele care a câștigat o popularitate aparte în ultima perioadă  și care se află, de asemenea, pe lista celor mai cumpărate produse, este tușul negru, un înlocuitor excelent al creionului dermatograf.

În ceea ce privește modalitatea de achiziție, Angela Țiboc afirmă faptul că vânzările din magazinele fizice sunt mai mari decât cele realizate în shop-ul online, în cea de-a doua ipostază femeile apelând doar în cazul în care au testat deja produsul în magazin sau l-au mai folosit anterior.

Sole comercializează parfumuri, cosmetice, genți, ochelari, gadgeturi și accesorii tech de lux. Printre brandurile prezente în magazinele Sole se numără Bvlgari, Dolce&Gabbana, Lalique, Jean Paul Gaultier, Calvin Klein, Guess, Kenzo, Moschino, Karl Lagerfeld, Gucci, Hugo Boss, Marc Jacobs, Givenchy, Guerlain, Burrbery, Cacharel, Carolina Herrera, Cartier, Thierry Mugler, Paco Rabanne, Ray Ban, Ralph Lauren, Juicy Couture, Armani, Prada, Escada, Roberto Cavalli, Clinique, dar și branduri exclusiviste precum Creed, Tom Ford, Costume National sau Bond No. 9. Sole are magazine în București, Cluj-Napoca, Baia Mare sau Nunberg, Germania, precum si un magazin online.

viewscnt
Afla mai multe despre
cosmetice
studiu
sole luxury boutique