Teodorovici - BNR: Prețurile în România să fie afișate exclusiv în lei și, eventual, cu echivalent în euro, dar nu invers

Teodorovici - BNR: Prețurile în România să fie afișate exclusiv în lei și, eventual, cu echivalent în euro, dar nu invers
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 8 feb 2019

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a ridicat, în Comitetul de Supraveghere Macroprudențială de la BNR, problema exprimării prețurilor în lei, doar cu posibilitatea afișării și echivalentului în euro, și nu invers, cum este practicat acum pentru anumite bunuri și servicii. Teodorovici a susținut că la viitorul comitet de la BNR va veni și cu o propunere în acest sens.

Urmărește-ne și pe Google News

Guvernatorul Mugur Isărescu și ministrul Finanțelor Orlando Teodorovici s-au întâlnit la începutul săptămânii în Comitetul de Supraveghere Macroprudențială, pentru a discuta despre Ordonanța 114/2018 prin care sunt introduse mai multe taxe și măsuri fiscale, inclusiv o taxă bancară. În cadrul Comitetului se va face un grup de lucru care să studieze taxa pe activele bancare și să prezinte concluziile peste două săptămâni, în data de 18 februarie.

Întreebat astăzi dacă are în vedere vreo măsură de protecția consumatorilor prin stabilirea prețului în lei, car urmare a devalorizării monedei naționale, ministrul Teodorovici a răspuns: ”Cum prețuri în euro?!”

Guvernele României și Ungariei reanalizează posibilitatea unei linii feroviare de mare viteză între București și Budapesta CITEȘTE ȘI Guvernele României și Ungariei reanalizează posibilitatea unei linii feroviare de mare viteză între București și Budapesta

El a precizat apoi că a discutat problema cu conducerea BNR și că prețurile trebuie afișate în lei.

”Este un lucru pe care l-am ridicat în discuția cu domnul guvernator, pentru că, din punctul meu de vedere, trebuia foarte clar acest lucru clarificat: în România, prețurile trebuie exprimate în lei, eventual poate fi pus echivelntul în euro, dar nu cum este din păcate astăzi, pentru că o astfel de abordare duce, într-adevăr, la slăbirea leuiui. Prețurile în România sunt în lei și se poate menționa, pentru cei care doresc, echivalentul în euro, dar nimic altceva”, a spus Teodorovici.

El a adăugat că sigur va lua o măsură în această privință și va face o propunere în Comitetul de Supraveghere Macorprudențială de la BNR, în sensul în care prețurile să fie clar exprimate în lei. 

viewscnt
Afla mai multe despre
preturi
euro
lei
exprimate
afisare
echivalent
ministru
teodorovici
bnr
curs