Termenii de "burger vegetal" și "cârnați vegetali", gândiți să fie interziși pentru că derutează consumatorii

Termenii de "burger vegetal" și "cârnați vegetali", gândiți să fie interziși pentru că derutează consumatorii
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 oct 2020

Parlamentul European ar putea interzice termenii de "burger vegetal" și "cârnați vegetali" pe motiv că derutează consumatorii. Votul va avea loc marți. Medicii nutriționiști atrag atenția că nu denumirea produsului este problema, ci valoarea sa nutritivă. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Produsele pe bază de plante ar putea fi redenumite drept "discuri" și "batoane" vegane dacă amendamentul va trece. Vor urma apoi discuții între legislativul UE și guvernele statelor membre, scrie Digi 24.

România menține a patra poziție în clasamentul european al scumpirilor CITEȘTE ȘI România menține a patra poziție în clasamentul european al scumpirilor

Măsura va ajunge lege numai dacă va fi agreată de ambele instituții.

Reprezentanții din industria produselor vegetale consideră însă că această propunere este aberantă. Popularitatea produselor de acest fel a crescut pe fondul apariției înlocuitorilor care imită aspectul și gustul cărnii adevărate.

"Au fost foarte multe discuții legate de posibilitatea de a se folosi denumirea de cârnat pentru produsele care nu au carne. Discuțiile nu sunt finalizate. Putem discuta să fie numite batoane vegane sau cârnați. Ideea este de a ști consumatorul ce produse cumpără. Am avut observații din industria cărnii cu privire la ce înseamnă utilizarea unor denumiri pentru produsele care nu conțin carne - să se folosească mai departe burger, dar nu poți folosi steak pentru un produs care are doar soia. Consumatorul trebuie să știe dacă produsul are doar ingrediente vegetale sau dacă are și carne", a spus Daniel Buda, europarlamentar în Comisia de Agricultură.

Medicul nutriționist Nicolae Hancu a explicat la Digi24 că nu denumirea este importantă în cazul acestor produse, ci ca ele să aibă valoarea nutritivă, adică produsele să fie de bună calitate.

Totodată, este important ca produsele să fie obținute cu procesare minimă.

viewscnt
Afla mai multe despre
burger vegetal
cârnați vegetali