Topul vânzărilor Bookfest 2018: Yuval Noah Harari, Radu Paraschivescu, Julian Barnes, printre cei mai cumpărați autori

Topul vânzărilor Bookfest 2018: Yuval Noah Harari, Radu Paraschivescu, Julian Barnes, printre cei mai cumpărați autori
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 iun 2018

La ediția a XIII-a a Salonului Internațional de Carte Bookfest, care s-a încheiat duminică la Romexpo, "Singura poveste", de Julian Barnes, a fost cea mai vândută carte la Nemira, "Ordinea de zi", de Éric Vuillard, câștigătoare a premiului Goncourt 2017, este în topul vânzărilor la Litera, "Un strop de eternitate", de Jacques Salome, a fost titlul cel mai căutat la Curtea Veche Publishing, iar la Humanitas - "Două mături stau de vorbă. Scene românești", de Radu Paraschivescu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Cele  mai vândute titluri ale editurii Nemira la recent încheiata ediție a Bookfest au fost: „Singura poveste”, de Julian Barnes, colecția Babel, tradus de Radu Paraschivescu - cel mai recent roman publicat de scriitorul britanic premiat cu Man Booker Prize în 2011, “Bărbatul care n-a mai sunat”, de Rosie Walsh, colecția Damen Tango - o poveste de dragoste care ascunde un secret întunecat, “Ready Player One”, de Ernest Cline, colecția Nautilus - ediția tie-in a romanului ecranizat de Steven Spielberg la începutul anului, “Șarpele din Essex”, de Sarah Perry, colecția Babel - un amestec fascinant între scriitură victoriană și Bram Stoker, și “Jurnal necenzurat”, de Vaslav Nijinski, colecția Yorick - tradus de Raluca Rădulescu din limba rusă pentru prima dată integral în România, scrie News.ro.

Nemira a vândut de asemenea și “Copiii timpului”, de Adrian Tchaikovsky, colecția Nautilus science fiction, “Ani-lumină. Povestea extraordinară a fascinației oamenilor pentru lumină”, de Brian Clegg, colecția Anticipația, de popularizare a științei, “Adunarea umbrelor”, de V.E. Schwab, partea a doua a seriei Culorile magiei, din colecția Young Adult, “IT”, de Stephen King, noua ediție paperback a cărții ecranizate de WB anul trecut, și “Prințul spinilor”, de Mark Lawrence, prima parte din seria Imperiul Fărămițat, colecția Nautilus Fantasy.

La editura Nemi, pentru copii, cele mai căutate titluri au fost: “Decebal și un solomonar misterios”, din seria Istoria României povestită copiilor, de Simona Antonescu, ilustrații de Alexia Udriște, “Charles Darwin, o revoluție”, de Annabelle Kremer și François Olislaeger, “Matei, campion la fotbal”, de Brigitte Weninger, “Bella, iepurașul”, din seria Animăluțele fermecate din Pădurea Înrourată, de Lily Small, și “Gregor și profeția despre Năpasta”. de Suzanne Collins.

“Două mături stau de vorbă. Scene românești”, de Radu Paraschivescu, a fost cea mai cumpărată carte la editura Humanitas, urmată de “Ei mă consideră făcător de minuni. Viața lui Arsenie Boca”, de Tatiana Niculescu, “Cum am trecut prin comunism. Primul sfert de veac”, de Lucian Boia, “Un om care scrie. Jurnal, 2011/2017”, de Mircea Cărtărescu. Topul este completat de: “România în 100 de ani. Bilanțul unui veac de istorie”, de Oliver Jens Schmitt, “Nebiruita flacără a vieții. Amintiri 1867–1952”, de Anna Kretzulescu-Lahovary, “Creierul.Povestea noastră”, de David Eagleman, “Iubește și fii iubit(ă). (Aproape) totul despre relația de cuplu”, de Domnica Petrovai, “Bărbatul care aduce fericirea”, de Cătălin Dorian Florescu, și “Cartea Filocaliilor. Cele mai frumoase pagini”, ediția pr. Prof.dr. Dumitru Stăniloae.

FOTO Din nou curse aeriene ieftine între București și Viena. Niki Lauda, triplu campion mondial de Formula 1, își readuce avioanele în România, în înțelegere cu Ryanair CITEȘTE ȘI FOTO Din nou curse aeriene ieftine între București și Viena. Niki Lauda, triplu campion mondial de Formula 1, își readuce avioanele în România, în înțelegere cu Ryanair

La Humanitas Fiction cea mai cumpărată carte a fost “Zuleiha deschide ochii”, de  Guzel Iahina, urmată de “Omul care vedea dincolo de chipuri”, de Eric-Emmanuel Schmitt, “Și, deodată, cineva bate la ușă”, de Etgar Keret, “Pădurea întunecată”, de Nicole Krauss, “Lincoln între vieți”, de George Saunders,  “Dincolo de iarnă”, de  Isabel Allende,  “Băiatul cel nou. Othello de William Shakespeare reimaginat”, de   Tracy Chevalier, “Viață de vânzare”, de Yukio Mishima, “Wabi-Sabi”, de Francesc Miralles, și “Lebedele de pe Fifth Avenue”, de Melanie Benjamin.

Humanitas Junior a avut succes cu “Aventurile lui Habarnam și ale prietenilor săi”, de Nikolai Nosov,  ediția cartonată, “Arhimede și începuturile științei”, de Jeanne Bendick, trilogia ”Aventurile acvilei și jaguarului” (“Orașul Fiarelor” vol.I, “Regatul Dragonului de Aur” vol.II, “Pădurea pigmeilor”, vol.III), de Isabel Allende, “Cele mai frumoase povești japoneze pentru copii”, și “Jurnalul Annei Frank. Adaptare grafică”, de David Polonsky, Ari Folman.

Cel mai bine vândut titlu la Litera, la Bookfest 2018, a fost “Ordinea de zi”, de Éric Vuillard, câștigătoare a premiului Goncourt 2017. A fost urmat de: “Drumul spre casă”, de  Yaa Gyasi, premiată cu National Book Critics Circle Award pentru debut în 2016 și Pen/Hemingway Award 2017. „Testamentul lui Abraham”, de Igor Bergler, se află pe poziția a treia în preferintele cititorilor, urmată de “Omul suspendat”, de  Saul Bellow, și “Marea istorie ilustrată a României și a Republicii Moldova”,, volum coordonat de Ioan-Aurel Pop și Ioan Bolovan.

La Litera Mică cele mai cumpărate volume au fost: „Povești de seară pentru fete rebele 2, de Elena Favilli și Francesca Cavallo, „Omuleții de sub casă”, de  Mary Norton, „Pippa Piperaș, o elevă nouă”, de Charlotte Habersack, „Seria Zen- Starea de bine a celor mici” și „Caietele Filliozat - Emoțiile, de Isabelle Filliozat și Virginie Limousin.

Top vânzări la Curtea Veche Publishing: Nonficțiune - “Un strop de eternitate”, de Jacques Salome, “Am mâncat, o fi păcat?”, de Mihaela Bilic, și “Mihai I al României. Regele nostru” – coordonat de Alexandru Muraru.

Ficțiune: “Trei cuvinte, cinci minciuni”, de Michel Stanovici, “Omon Ra”, de Viktor Pelevin, și “Paltonul cu gaică”, de Mihail Siskin.

În topul cărților pentru copii și tineret s-au aflat: “Elena a României. Regina-mamă, regina suferinței și a speranței”, de Adrian Cioroianu și Alexandru Groza, “Erus și Valea Generozității” de Alec Blenche, “Țup. Imposibil e doar un cuvânt”, de Alex Donovici, și “Iacării acrobați. Povestea unui vis”, de Alina Bâltâc.

În clasamentul celor mai bine vândute volume la editura Polirom, la această ediție a Salonului Internațional Bookfest, se află din nou pe primul loc „Sapiens. Scurta istorie a omenirii”, Yuval Noah Harari, urmată de “Homo deus. Scurtă istorie a viitorului”, Yuval Noah Harari, “Istoria omenirii. Din preistorie până în prezent”, de J.M. Roberts, Odd Arne Westad; “Labirintul spiritelor”, de Carlos Ruiz Zafon, și “Uciderea comandorului I. O idee își face apariția”, de Haruki Murakami.

Cele mai vândute volume de ficțiune ale Grupului editorial Trei au fost: „Fiul”, de Jo Nesbo (colecția Fiction Connection, Editura Trei), “Iubire amară”, de Elena Ferrante (colecția Literary Fiction, Editura Pandora M), “Ziua în care am învățat să trăiesc”, de Laurent Gounelle (colecția Fiction Connection, Editura Trei), “Ura cu care lovești”, de Angie Thomas (colecția Young Fiction Connection, Editura Trei), “Filiera de la miezul nopții”, de Lee Child (colecția Fiction Connection, Editura Trei).

În colecția de psihologie, “12 reguli de viață. Un antidot la haosul din jurul nostrum”, de Jordan B. Peterson, volum publicat în colecția Psihologie practică a editurii Trei, a fost cel mai căutat. A fost urmat de “Să predăm ca în Finlanda”, de Timothy D. Walker (colecția Educație și formare, Editura Trei), “Nu o lua personal!”, de Barbel Wardetzki (colecția Psihologie practică, Editura Trei), “Cazul domnișoarei R. Interpretarea unei povești de viață”, de Alfred Adler (colecția Psihologie-psihoterapie, Editura Trei), “Coșmarurile”, de Renate Daniel (colecția Misterele inconștientului colectiv, Editura Trei).

Topul volumelor de nonficțiune la Grupul editorial Trei  este alcătuit din: “Un rasism imaginar”, de Pascal Bruckner (serie de autor, Editura Trei), “Porțile Europei. O istorie a Ucrainei”, de Serhii Plokhy (colecția Istorie, Editura Trei), “Furtuna din ceașca de ceai”, de Helen Czerski (colecția Acum pentru viitor, Editura Trei), “Istanbul”, de John Freely (colecția Istorie, Editura Trei), “Viitorul minții umane”, de Michio Kaku (colecția Acum pentru viitor, Editura Trei).

Cărțile de sănătate și stil de viață sănătos preferate de cititori la Grupul Trei: “Anatomia stretchingului”, de Arnold G. Nelson & Jouko Kokkonen (Editura Lifestyle Publishing), “Tiroida și glandele suprarenale”, de Dr. Aviva Romm (colecția Citește sănătos, Editura Lifestyle Publishing), “Bucuria ordinii”, de Marie Kondo (Editura Lifestyle Publishing), “Fă-ți patul”, de William H. McRaven (Editura Lifestyle Publishing), “Hygge. Arta daneză a fericirii”, de Marie Tourell Soderberg (Editura Lifestyle Publishing).

Copiii au ales din colecțiile Literati și PanDA: “Ultimii urși polari”, de Harry Horse (colecția Literati, Editura Pandora M), “Călătoria mea cu Charlie”, de Mark Lowery (colecția Literati, Editura Pandora M), “Când Findus era mic și a dispărut”, de Sven Nordqvist (colecția PanDa, Editura Pandora M), “Război cu bunicul”, de Robert Kimmel Smith (colecția Literati, Editura Pandora M), “Spiridușii luminii”, de Andreea Iatagan (colecția PanDA, Editura Pandora M).

La editura Arthur din Grupul ART, cele mai vândute cărți la Bookfest au fost „Harry Potter 6”, de J.K. Rowling, și “Doctorul Aumadoare”, de Kornei Ciukovski. Imprintul Vlad și Cartea cu Genius a avut succes cu “Cotoi cu pălărioi”, de Dr. Seuss, iar “Scandalul”, de Fredrick Backman, a fost cea mai aleasă la musai. Volumul “Watchmen”, de Alan Moore, a fost cel mai căutat la Grafic. Cel mai bine vândut titlu al editurii Paladin a fost “Carbon modificat”, de Richard K. Morgan, iar la Youngart - “Iubirea care a rupt lumea în două”, de Emily Henry.

Alte titluri cerute de cititori au fost: “Cronicile din Narnia VII. Ultima bătălie”, de C.S. Lewis, “Marele Garfield#1, de Jim Davis, “Minunea”, de R.J. Palacio,  “Asterix și cosorul de aur”, de René Goscinny.

Bookfest 2018 a avut loc în perioada 30 mai-3 iunie, la Romexpo, pavilionul B2. Țara invitată de onoare a ediției a fost SUA. 

viewscnt
Afla mai multe despre
bookfest 2018
yuval noah harari
radu paraschivescu
julian barnes