ULTIMA ORĂ Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență a decis închiderea în interior a restaurantelor și închiderea teatrelor și cinematografelor

ULTIMA ORĂ Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență a decis închiderea în interior a restaurantelor și închiderea teatrelor și cinematografelor
scris 6 oct 2020

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) a stabilit, în ședința de marți, ca restaurantele să fie închise în interior, precum și închiderea teatrelor și cinematografelor, au declarat surse ale instituției pentru News.ro. Totodată, într-un hotel poate fi servită masa doar clienților hotelurilor. CMBSU a aprobat și măsura recomandată de DSP București ca masca să fie obligatoriu purtată în jurul școlilor, pe o distanță de 100 de metri, au adăugat sursele citate.

Cu toate acestea, CMBSU nu a decis să fie închise și sălile de jocuri de noroc din Capitală, au mai spus sursele menționate.

DSP București a transmis luni către prefectul Gheorghe Cojanu o serie de recomandări, în contextul în care luni rata de incidență cumulată, calculată la 14 zile, în București a fost de 1,86.

Noi reglementări privind asistarea părților de către avocat la negocierea, încheierea sau modificarea contractului individual de muncă și în procedura concilierii CITEȘTE ȘI Noi reglementări privind asistarea părților de către avocat la negocierea, încheierea sau modificarea contractului individual de muncă și în procedura concilierii

Recomandările Direcției de Sănătate Publică București către CMBSU au fost:

- Interzicerea organizării evenimentelor private în cadrul saloanelor de evenimente.

- Interzicerea organizării de evenimente private în restaurante și cafenele, cu excepția celor care se desfășoară cu participarea a cel mult 50 de persoane și cu respectarea regulilor de distanțare fizică.

- Obligativitatea purtării măștii de protecție în jurul unităților de învățământ, pe o distanță de 100 de metri.

- Interzicerea activităților cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, se permit prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective.

- Interzicerea organizării și desfășurării de procesiuni religioase în spații deschise precum și staționarea în apropierea lăcașelor de cult.

- Intensificarea acțiunilor de control în transportul în comun, piețe, târguri, piscine interioare.

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a afirmat, întrebat marți dacă este necesară închiderea restaurantelor în București, că „sunt restricții pe care le-am impus de la început” și că „acel indice care trece de 1,5 închide restaurantele, închide cinematografele, închide teatrele”.

viewscnt
Afla mai multe despre
restaurante
covid-19
bucuresti