Un celebru producător de ciocolată elvețian a dat în judecată The Weinstein Company

Un celebru producător de ciocolată elvețian a dat în judecată The Weinstein Company
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 feb 2018

Unul dintre cei mai cunoscuți producători de ciocolată din lume, Lindt & Sprungli, ar fi cea mai recentă victimă în scandalul Harvey Weinstein, intentând proces împotriva fostei companii a mogulului din cauza căreia a fost anulată petrecerea de la Globurile de Aur, potrivit AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Producătorul elvețian de ciocolată Lindt & Sprungli pretinde într-un proces intentat săptămâna aceasta la New York că The Weinstein Company, acum în pragul falimentului, îi daorează peste 133.333 de dolari, arată news.ro.

În procesul intentat miercuri, reprezentanții companiei elvețiene spun că au stabilit cu firma lui Weinstein un contract pe trei ani în valoare de 400.000 de dolari pentru petrecerile de la Globurile de Aur. Dacă petrecerile au avut loc în 2016 și 2017, anul acesta "nu s-a mai întâmplat".

Lindt, care dă în judecată compania pentru daune și nerespectarea contractului, a afirmat că a cerut încă din decembrie rambursarea a 133.333 de dolari, adăugând că The Weinstein Company a promis să plătească factura însă nu a reușit să facă acest lucru.

Mai mult de 100 de femei l-au acuzat pe Weinstein de hărțuire sexuală, agresiune și chiar viol, aceste învinuiri ducând la distrugerea carierei sale și a altor bărbați puternici de la Hollywood.

De la izbucnirea scandalului în octombrie 2017, zeci de procese civile au fost intentate împotriva lui Weinstein și a companiei pe care a înființat-o, mai ales de femei care-l acuză de comportament sexual nepotrivit.

Pe 11 februarie, procurorii din New York au dat în judecată firma pentru că nu a protejat angajatele de agresiunile sexuale în ciuda multiplelor plângeri din partea angajaților.

Procesul a amânat o ofertă de preluare a companiei falimentare de către un grup de investiții condus de Maria Contreras-Sweet, femeie de afaceri care a lucrat în administrația lui Barack Obama, tranzacția fiind estimată la 500 de milioane de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
ciocolata