Un gigant britanic din retail pregătește declararea falimentului din cauza coronavirus

Un gigant britanic din retail pregătește declararea falimentului din cauza coronavirus
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 apr 2020

Debenhams se pregătește pentru declararea falimentului și intrarea în administrare specială, după ce compania care comercializează îmbrăcăminte a fost nevoită să își închidă toate magazinele din cauza restricțiilor adoptate de autorități pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, potrivit The Guardian.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania din Marea Britanie, care are 22.000 de angajați și a fost salvată de creditorii săi după ce a intrat în administrare specială în urmă cu doar un an, ar urma să solicite în mod oficial numirea unor administratori, săptămâna viitoare.

Legislația britanică prevede o protecție față de creditori pentru o perioadă de 10 zile, timp în care compania trebuie să încerce să încheie un acord de salvare.

Între posibilii administratori se află KPMG, care a gestionat restructurarea Debenhams în luna mai a anunlui trecut.

Corona mexicană, victimă a coronavirusului. Producătorul de bere a capitulat CITEȘTE ȘI Corona mexicană, victimă a coronavirusului. Producătorul de bere a capitulat

”Ca și alți retaileri, facem planuri de rezervă care reflectă circumstanțele extraordinare din acest moment. Proprietarii și creditorii ne oferi un sprijin mare și, indiferent de măsurile pe care le vom lua, vor fi cu intenția de a ne proteja afacerea în situația actuală”, a declarat purtătorul de cuvânt al Debenhams.

Acesta a adăugat că deși magazinele companiei sunt închise în conformitate cu recomamndarea guvernului, iar majoritatea angajaților acestora sunt în șomaj tehnic, site-ul companiei continuă să funcționeze, primind comenzi, carduri cadou și efectuând returnări.

Posibila intrare în insolvență ar avea rolul să protejeze Debenhams, pentru a-și putea continua activitatea.

România a menținut în februarie cea mai mare creștere anuală a comerțului cu amănuntul din UE CITEȘTE ȘI România a menținut în februarie cea mai mare creștere anuală a comerțului cu amănuntul din UE

Debenhams a fost preluată anul trecut de un grup de bancher ai săi, între care fondurile americane de hedging Silver Point și GoldenTree, după intrarea sub administrare specială. În perioada respectivă, compania a renunțat la magazinele nerentabile și a renegociat chiriile.

Grupul a închis 22 de magazine, dintre care 29 în luna ianuarie, rezultând desființarea a peste 700 de locuri de muncă. Alte 28 dintre cele 141 de magazine rămase urmau să fie închise anul viitor.

De la aplicarea restricțiilor legate de coronavirus, Debenhams, care are datorii de peste 600 de milioane de lire sterline, a scris proprietarilor de spații comerciale solicitând scutirea de la plata chiriilor timp de cinci luni. Compania a solicitat și furnizorilor o amânare a unor plăți timp de 31 de zile, pentru a-și conserva lichiditățile.

Proprietari ai firmelor de curățătorie reclamă: Profitând de decizia Guvernului, mall-urile ne obligă să funcționăm deși nu mai avem deloc clienți. Dacă ne oprim, plătim penalități CITEȘTE ȘI Proprietari ai firmelor de curățătorie reclamă: Profitând de decizia Guvernului, mall-urile ne obligă să funcționăm deși nu mai avem deloc clienți. Dacă ne oprim, plătim penalități

O sursă din companie a declarat pentru Sky News, care a relatat pentru prima oară despre planul companiei, că există o probabilitate realistă ca furnizorii de haine să dea în judecată Debenhams din cauza amânării plății unor facturi în această perioadă.

Debenhams este unul dintre numeroșii retaileri care au dificultăți financiare din cauza restricționării activităților economice în timpul epidemiei de coronavirus.

viewscnt
Afla mai multe despre
debenehams
retail
faliment
administrate
coronavirus
marea britanie