Un grup de investitori a făcut o ofertă de 5,8 miliarde de dolari pentru a retrage de la bursă lanțul de magazine Macy's

Un grup de investitori a făcut o ofertă de 5,8 miliarde de dolari pentru a retrage de la bursă lanțul de magazine Macy's
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 dec 2023

Un grup de investitori format din Arkhouse Management și Brigade Capital a făcut o ofertă de 5,8 miliarde de dolari pentru a retrage de la bursă lanțul de magazine Macy's, potrivit unei persoane familiarizate cu chestiunea, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Arkhouse Management, o firmă de investiții axată pe imobiliare, și Brigade Capital Management, un manager global de active, au prezentat o propunere de a achiziționa acțiunile Macy's pe care nu le dețin deja, pentru 21 de dolari pe acțiune la 1 decembrie, a spus persoana.

CONFIRMARE FOTO După 28 de ani de McDonalds, Paul Drăgan părăsește compania pentru un proiect antreprenorial. Cine îi preia postul CITEȘTE ȘI CONFIRMARE FOTO După 28 de ani de McDonalds, Paul Drăgan părăsește compania pentru un proiect antreprenorial. Cine îi preia postul

Publicația Wall Street Journal a scris prima despre această ofertă.

Oferta pentru compania mamă a Bloomingdale este mai mare cu 20,76% față de închidereade vineri, la 17,39 dolari pe unitate, scrie News.ro.

Acțiunile Macy's s-au tranzacționat luni la 20,13 de dolari, sau în creștere cu aproape 16%.

Acțiunile altor operatori de magazine universale, Kohl's și Nordstrom, au crescut, de asemenea, cu aproximativ 6%.

Grupul de investitori are deja un pachet mare de acțiuni la Macy's, prin fondurile administrate de Arkhouse, și a discutat propunerea cu lanțul de magazine universale, al cărui consiliu s-a reunit ulterior pentru a discuta oferta.

Comerțul mondial va scădea cu 5% în 2023 CITEȘTE ȘI Comerțul mondial va scădea cu 5% în 2023

Nu este clar cum vede retailerul propunerea, a spus persoana familiarizată cu problema.

Macy's are o capitalizare bursieră de aproximativ 4,77 miliarde de dolari, iar acțiunile sale au scăzut cu aproape 15,79% în acest an.

Nu este clar dacă Arkhouse și Brigade au resursele necesare pentru a executa o afacere de o asemenea dimensiune, având în vedere că anterior nu au făcut nimic de această amploare.

O ofertă de 2,4 miliarde de dolari pe care un grup de investitori condus de Arkhouse a depus-o acum doi ani pentru trustul de investiții imobiliare Columbia Property Trust nu a avut succes. Ulterior, Pimco a achiziționat Columbia Property, pentru 3,9 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
macy's
bursa
arkhouse management
brigade capital