Una din primele fabrici de cămăși din România, furnizor pentru jandarmeria italiană și română, poliția germană, vama belgiană și armata austriacă, își cere insolvența

Una din primele fabrici de cămăși din România, furnizor pentru jandarmeria italiană și română, poliția germană, vama belgiană și armata austriacă, își cere insolvența
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 10 nov 2023

Producătorul român de îmbrăcăminte Târnava, cu sediul în Sighișoara și activând pe piață din 1949, a intrat în insolvență, la propria cerere.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Demersul este văzut ca soluție pentru redresarea eficientă a activității.

Înființată în februarie 1949, Târnava a fost una din primele fabrici de cămăși din România. A fost privatizată în 1996 cu capital întreg românesc.

EXCLUSIV Mitiska REIM, aproape de vânzarea celor 24 de parcuri de retail deținute în România. Tranzacția poate deveni cea mai mare semnată vreodată pe această nișă CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Mitiska REIM, aproape de vânzarea celor 24 de parcuri de retail deținute în România. Tranzacția poate deveni cea mai mare semnată vreodată pe această nișă

La acest moment, compania este controlată de un grup de mai multe persoane fizice (69,6%) și familia Cristina și Nicoleta Mânzu-Hâncu, conform termene.ro. Datoriile au însumat 4,5 milioane lei (de la 3,5 milioane lei îîn anul precedent).

Anul trecut a avut afaceri de 4,1 milioane lei și o pierdere de 1,2 milioane lei, cu circa 100 de angajați, conform datelor analizate de Profit.ro.

În prezent, produsele Târnava sunt comercializate în magazinele proprii din Sighișoara și Brașov, iar din 2006 sunt prezente și în cadrul unei reprezentanțe proprii din Germania.

EXCLUSIV CONFIRMARE Samara pleacă de la conducerea Bringo. Cine preia poziția de CEO CITEȘTE ȘI EXCLUSIV CONFIRMARE Samara pleacă de la conducerea Bringo. Cine preia poziția de CEO

Târnava S.A. Sighișoara produce și în sistem lohn și produs complet.

Principalii parteneri de afaceri erau din Germania ( Wappen, Luisa Cerano), Italia ( MaxMara, Marella,), Franța (Maison Kitsune, Maison Margiela),Anglia (Paper London) etc. Printre beneficiarii produselor au fost și poliția germană, jandarmeria italiană și română, vama belgiană și armata austriacă etc.

viewscnt
Afla mai multe despre
camasi
insolventa