Una dintre cele mai mari tranzacții din ultimii ani - Tapestry cumpără proprietarul Versace și Michael Kors. Apare al doilea jucător ca mărime din SUA pe piața modei de lux

Una dintre cele mai mari tranzacții din ultimii ani - Tapestry cumpără proprietarul Versace și Michael Kors. Apare al doilea jucător ca mărime din SUA pe piața modei de lux
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 10 aug 2023

Compania americană de modă Tapestry, cu mărci precum Coach și Kate Spade în portofoliu, a ajuns la un acord pentru achiziția Capri Holdings, proprietarul mărcilor Michael Kors, Versace și Jimmy Choo, într-o tranzacție de 8,5 miliarde de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Achiziția, printre cele mai mari din industrie în ultimii ani, va ajuta Tapestry să concureze mai bine cu rivalii europeni mai mari.

Compania rezultată în urma combinării afacerilor Tapestry și Capri va fi a patra cea mai mare companie de modă de lux din lume, cu o cotă de piață de aproximativ 5,1%, potrivit analistului Neil Saunders de la GlobalData, citat de Bloomberg. Pe piața din SUA va fi al doilea jucător ca mărime, după LVMH.

FOTO Advent preia brandul australian de modă Zimmermann, evaluat la 1 miliard de dolari. Al doilea acord major din acest an pentru un brand australian CITEȘTE ȘI FOTO Advent preia brandul australian de modă Zimmermann, evaluat la 1 miliard de dolari. Al doilea acord major din acest an pentru un brand australian

Cele două companii au generat vânzări de peste 12 miliarde de dolari în anul fiscal 2022, a precizat Tapestry. Spre comparație, vânzările LVMH s-au ridicat la aproximativ 87 miliarde de dolari anul trecut. Kering, un alt rival european major, a raportat vânzări de 23 miliarde de dolari.

Tapestry a agreat să plătească 57 de dolari pentru o acțiune Capri, o primă de 65% raportat la prețul de la închiderea tranzacțiilor miercuri. Oferta evaluează Capri la 8,5 miliarde de dolari (inclusiv datoriile, în sumă de 1,7 miliarde de dolari).

FOTO PREMIERĂ Grupul german Rewe, având rețeaua de magazine Penny, pregătește o dezvoltare imobiliară mixtă CITEȘTE ȘI FOTO PREMIERĂ Grupul german Rewe, având rețeaua de magazine Penny, pregătește o dezvoltare imobiliară mixtă

Acțiunile Capri au urcat cu peste 56% în prima parte a tranzacțiilor pe bursa de la New York joi, în timp ce titlurile Tapestry s-au corectat cu peste 13%.

Tapestry a declarat că se așteaptă să finanțeze achiziția printr-o combinație de obligațiuni de rang superior, împrumuturi la termen și numerar excedentar. Compania a precizat că are asigurată o finanțare-punte de de 8 miliarde de dolari de la Bank of America și Morgan Stanley Senior Funding.

viewscnt
Afla mai multe despre
tapestry
coach
kate spade
versace
jimmy choo
michael kors
capri holdings
achizitie michael kors
tranzactie moda