Unilever renunță la planul de a desființa sediul central din Marea Britanie în favoarea celui din Olanda, în urma unei revolte a acționarilor

Unilever renunță la planul de a desființa sediul central din Marea Britanie în favoarea celui din Olanda,  în urma unei revolte a acționarilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 oct 2018

Unilever renunță la planul de a desființa sediul central din Marea Britanie în favoarea celui din Olanda, în urma unei revolte a acționarilor, ceea ce înseamnă că una dintre cele mai valoroase companii din țară rămâne la Londra înainte de Brexit, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News

Măsura vine cu trei săptămâni înaintea unui vot referitor la acest plan și reprezintă o victorie semnificativă pentru acționarii britanici care erau împotrivă. Mutarea în Olanda a sediului central ar fi însemnat eliminarea producătorului de săpunuri Dove și a înghețatei Ben & Jerry's din indicele de referință FTSE 100, arată news.ro.

”Suntem încântați că au abandonat planul de mutare în Olanda. Compania se poate concentra acum pe sarcina sa principală - de a crește valoarea oferită acționarilor pe termen lung”, a declarat un manager de portofolii la GAM, Ali Miremadi.

Acționari care reprezintă circa 12% din Unilever s-au opus public transferului, îngrijorați că vor fi nevoiți să își vândă acțiunile fără niciun câștig, de incertitudinile legate de taxarea dividendelor olandeze și de percepția că mutarea are parțial rolul să asigure o protecție mai mare față de preluări, conform legislației olandeze.

Ministrul britanic al Comerțului vrea să renunțe la standardele UE în domeniul alimentelor, pentru a facilita un acord comercial cu SUA după Brexit CITEȘTE ȘI Ministrul britanic al Comerțului vrea să renunțe la standardele UE în domeniul alimentelor, pentru a facilita un acord comercial cu SUA după Brexit

Conducerea Unilever luase decizia de a renunța la structura sa anglo-olandeză, în urma unei analize profunde făcută după eșuarea unei tentative de preluare a companiei, de către grupul by Kraft-Heinz, care îi oferise 143 de miliarde de dolari. Obiectivul declarat a fost creșterea eficienței pe o piață de consum care se schimbă rapid.

Unilever a recunoscut vineri că propunerea nu a primit sprijinul unei părți importante a acționarilor și că este mai bine să fie retrasă.

viewscnt
Afla mai multe despre
unilever
brexit