Uniunea Europeană importă anual articole de îmbrăcăminte în valoare de 154 miliarde de euro

Uniunea Europeană importă anual articole de îmbrăcăminte în valoare de 154 miliarde de euro
scris 24 apr 2020

Statele membre ale Uniunii Europene au importat în 2019 articole de îmbrăcăminte în valoare de 154 miliarde de euro, peste jumătate (52% sau 80 de miliarde de euro) din afara UE, arată datele publicate vineri de Eurostat.

Principalele țări din afara UE de unde provin hainele importate de cele 27 de state membre sunt China (cu importuri în valoare de 23 miliarde de euro sau 29% din totalul importurilor extracomunitare), urmată de Bangladesh (15 miliarde de euro sau 19%), Turcia (9 miliarde de euro sau 11% ), Marea Britanie (5 miliarde de euro sau 5%), India (4 miliarde de euro ), Cambodgia și Vietnam (ambele cu 3 miliarde de euro sau 4% din totalul importurilor extracomunitare), scrie Agerpres.

OMV Petrom Marketing a solicitat certificat de urgență pentru întreruperea activității de tip restaurant, terasele din benzinării fiind închise CITEȘTE ȘI OMV Petrom Marketing a solicitat certificat de urgență pentru întreruperea activității de tip restaurant, terasele din benzinării fiind închise

Germania este cel mai mare importator de haine din afara UE, cu importuri în valoare de aproape 19 miliarde de euro în 2019 sau 23% din totalul importurilor, urmată de Spania (13 miliarde de euro sau 16%), Franța (11 miliarde de euro sau 14%), Olanda (10 miliarde de euro sau 13%) și Italia (8 miliarde de euro sau 10%).

Pe de altă parte, statele membre UE au exportat în 2019 articole de îmbrăcăminte în valoare de 115 miliarde de euro, majoritatea (69% sau 79 miliarde de euro) au mers spre celelalte state membre UE. Italia este țara cel mai mare exportator de haine din UE, cu exporturi în valoare de 12 miliarde de euro spre țările non-UE, adică 34% din totalul exporturilor extracomunitare. Urmează Germania, cu exporturi în valoare de șase miliarde de euro sau 16% din total, Spania (cinci miliarde de euro sau 15%), Franța (patru miliarde de euro sau 13%) și Olanda (două miliarde de euro sau 5%).

viewscnt
Afla mai multe despre
imbracaminte
uniunea europeana
importuri