Coronavirusul afectează puternic vânzările de vin. Declinul - ca la finalul celui de-al Doilea Război Mondial

Coronavirusul afectează puternic vânzările de vin. Declinul - ca la finalul celui de-al Doilea Război Mondial
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 apr 2020

Închiderea barurilor și restaurantelor în vederea împiedicării răspândirii pandemiei de coronavirus (COVID-19) a redus vânzările de vin pe plan global, iar veniturile producătorilor de vin în Europa ar putea scădea la jumătate, a avertizat joi Organizația Internațională a Viei și Vinului (OIV), care reprezintă 47 de țări producătoare de vin, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Producătorii europeni, în special cei din Franța, Italia și Spania, au cerut ajutor de urgență, iar producătorii de vin din Franța sunt afectați, atât de restricții, cât și de tarifele vamale suplimentare de 25% impuse de SUA, scrie Agerpres.

CONFIRMARE Tranzacție: Holde Agri Invest, având investitori redutabili, a semnat o nouă achiziție CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Tranzacție: Holde Agri Invest, având investitori redutabili, a semnat o nouă achiziție

"În Europa, închiderea acestui important canal de distribuție ar putea duce la o reducere de 35% a volumului și la o reducere de aproape 50% a vânzărilor", a apreciat directorul general al OIV, Pau Roca.

Acesta a explicat că distribuția s-a mutat spre retaileri și spre achizițiile online, dar consumul general și prețurile ar urma să scadă, afectând profitabilitatea producătorilor de vin.

În condițiile în care anul trecut profiturile de pe urma vinului au atins un nivel record pe plan global, declinului sectorului este comparabil cu cel înregistrat la finalul celui de Al Doilea Război Mondial, a adăugat șeful OIV.

Cele mai afectate vor fi țările mediteraneene deoarece ele depind puternic de baruri, restaurante și terase și, chiar dacă se ridică restricțiile, turismul rămâne la un nivel limitat.

Ministrul francez al Agriculturii, Didier Guillaume, declara joi că producătorii de vin din Franța "sunt în genunchi" și a cerut mai mult ajutor de la UE. Cele mai mari piețe din lume, Europa și SUA, și-ar putea reduce importurile, a apreciat oficialul francez.

viewscnt
Afla mai multe despre
vin
covid-19