Vânzările grupului italian de produse de lux Prada au crescut cu 22% în primul trimestru, la 1,065 miliarde de euro

Vânzările grupului italian de produse de lux Prada au crescut cu 22% în primul trimestru, la 1,065 miliarde de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mai 2023

Vânzările grupului italian de produse de lux Prada au crescut cu 22% în primul trimestru, la 1,065 miliarde de euro, favorizate de o revenire în China și de creșterea susținută în Europa, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

”Pe parcursul primului trimestru, China a revenit să fie un motor de creștere, conducând la o redresare solidă a vânzărilor în Asia Pacific”, a declarat noul director general al grupului, Andrea Guerra.

Ministrul Transporturilor: Astăzi, când vorbim, pe numărul de pasageri pe care îl are Aeroportul Otopeni, nu se justifică construirea unui nou terminal CITEȘTE ȘI Ministrul Transporturilor: Astăzi, când vorbim, pe numărul de pasageri pe care îl are Aeroportul Otopeni, nu se justifică construirea unui nou terminal

”Prioritatea noastră pentru acest an rămâne creșterea productivității magazinelor, concentrându-ne pe execuția de retail”.

Guerra a spus într-o conferință telefonică cu analiștii că și cifrele din aprilie au fost bune, scrie News.ro.

În regiunea Asia Pacific, excluzând Japonia, veniturile din retail au crescut cu 22% în perioada respectivă.

Grupul a arătat că în China a înregistrat o accelerare a operațiunilor spre sfârșitul trimestrului, susținută de o bază de comparație mai mică.

În America, unde alte grupuri de lux au semnalat deja o încetinire a ritmului de creștere, vânzările cu amănuntul au crescut în primul trimestru cu 5%, la curs de schimb constant.

VIDEO & FOTO Am testat noua Dacia Spring Extreme, cu motor de 65 CP CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Am testat noua Dacia Spring Extreme, cu motor de 65 CP

Dar cumpărătorii americani încă cumpără în străinătate.

”Americanii nu sunt la fel de dinamici ca în ultimul an, dar cumpără mai ales în Europa”, a spus Guerra.

În Europa, vânzările cu amănuntul au crescut cu 28%.

Guerra a mai spus că a existat o mică revenire a vânzărilor europene legate de călătorii chinezi, dar că se așteaptă la o revenire mai puternică în a doua jumătate a anului.

Prada, care a început să publice din nou datele trimestriale, a declarat că vânzările cu amănuntul la marca Prada au crescut cu 21% la cursuri de schimb constante și la Miu Miu cu 42%.

Întrebat despre o potențială listare dublă pentru Prada, directorul financiar Andrea Bonini a spus că grupul nu este în măsură să ofere o actualizare în ceea ce privește calendarul.

viewscnt
Afla mai multe despre
prada
china
vanzare