VIDEO Prima TV - Chelneri, ospătari, bucătari: Șomeri în pandemie, au ajuns acum profesioniști la mare căutare

VIDEO Prima TV - Chelneri, ospătari, bucătari: Șomeri în pandemie, au ajuns acum profesioniști la mare căutare
scris 13 iun 2021

Chelneri, ospătari, bucătari. Șomeri în pandemie, au ajuns acum profesioniști la mare căutare. Reluarea activității din sectorul HoReCa i-a găsit pe proprietarii de localuri cu personal insuficient. Cei mai mulți dintre angajați au migrat, în lunile de pandemie, către alte domenii în care au putut să câștige o pâine. Acum, pe o singură platformă de recrutare sunt promovate peste 3.000 de locuri de muncă în restaurante și baruri.

Alberto este student și… ospătar. Și-a găsit cu ușurință un loc de muncă într-un restaurant. Patronii nu mai sunt așa pretențioși. Numărul angajaților din HoReCa a fost decimat de criza sanitară, iar numărul celor care doresc un loc de muncă în domeniu s-a diminuat de asemenea. Oamenii știu că un nou val al pandemiei îi va duce automat în șomaj, relatează Prima TV.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

Înaintea pandemiei, Radu administra 6 restaurante în Capitală, unde angaja aproape 400 de persoane. Acum mai are doar 150. Cum afacerile au început să meargă din nou și oamenii se înghesuie pe terase, are mare nevoie de personal. Personal pe care însă nu reușește să-l mai găsească.

Situația în care se află Radu este comună întregii industrii. O arată deja cifrele site-urilor de recrutare.

Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare

Veniturile angajaților din HoReCa sunt cele mai mici de pe piața locală a muncii. În medie, aceștia câștigă doar puțin peste 1.700 de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
horeca
angajati