Vinul zilei: un Carmenere expresiv, cu arome olfactive de fructe negre de pădure și condimente, la care se adaugă pe palat note de vanilie, ciocolată, tarta cu vișine și smochine afumate. Cotat cu 91 puncte James Suckling

Vinul zilei: un Carmenere expresiv, cu arome olfactive de fructe negre de pădure și condimente, la care se adaugă pe palat note de vanilie, ciocolată, tarta cu vișine și smochine afumate. Cotat cu 91 puncte James Suckling
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 2 apr 2024

La Joya Gran Reserva Carmenere 2018 de la crama Bisquertt din Chile este un vin savuros, cotat cu 91 puncte James Suckling.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De mai bine de 40 de ani, obiectivul Bisquertt este să producă vinuri autentice și expresive din strugurii podgoriilor de viță-de-vie din Valea Colchagua, Chile. Fondată în 1978 de către Osvaldo Bisquertt și Soledad Urrutia, Viña Bisquertt este o afacere de familie, una dintre cele mai cunoscute și apreciate din Chile.

Carmenere Gran Reserva este un vin intens, cu un buchet expresiv, în care predomină notele de prune, mure și piper negru. Gustul mixează arome plăcute de vanilie, ciocolată și cafea, în vreme ce finalul este vioi și persistent. Se recomandă degustarea acestui vin la 13-15 grade Celsius, alături de carne la grătar, carne albă, paste cu diverse sosuri, mâncare chinezească etc.

Răzvan Jurca: “Pun pariu că iubitorii de Carmenere, soiul fanion al republicii Chile nu au știut până azi că vinurile spectaculoase pe care le oferă acest strugure se datorează, în principal, unui mare noroc istoric și unei simpatice confuzii ampelografice. Adică, Carmenere a fost exportat masiv din Franța pe noile continente, printre care și America de Sud, odată cu izbucnirea epidemiei de filoxera care a decimat în secolele XIX și XX viile europene. Scopul strategic al francezilor a fost atunci cel de a-și salva de la dispariție odrasla, care s-a numărat odată printre primele 6 cele mai plantate varietăți roșii din Bordeaux. Plantațiile prefiloxerice de Carmenere din Lumea Nouă s-au datorat însă și faptului că mulți viticultori din țările adoptive care l-au comandat au confundat soiul Carmenere cu strugurele de vin pe care îl preferau de fapt: Merlot. Ce veți descoperi însă cu siguranță, cumpărând vinul de astăzi (care, tot așa, pariez că se va înscrie printre favoritele dumneavoastră), este că Gran Reserva de Carmenere de la Bisquertt este, în raport calitate-preț, una dintre cele mai frumoase expresii de vinificație ale acestui soi binecuvântat. De la culoarea splendidă și aromele intense de fructe negre de pădure, condiment și mușcată sălbatică, perfect îngemănate cu note rare de ceai negru și până la gustul amplu și seducător amintind de tarta cu vișine combinată cu prune sau smochine afumate și, peste toate acestea, remanența sa de poveste plus potențialul generos de învechire fac din vinul ăsta o pasăre rară, pe care nu v-aș recomanda în niciun chip s-o scăpați din mână. Acuma știți.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin