Vinul zilei: un roze din Cinsault și Grenache, “făcut să placă”, cu o aciditate crocantă și o exprimare aromatică din sfera florală care virează apoi către citrice și ierburi, cu nuanțe de bomboane fondante

Vinul zilei: un roze din Cinsault și Grenache, “făcut să placă”, cu o aciditate crocantă și o exprimare aromatică din sfera florală care virează apoi către citrice și ierburi, cu nuanțe de bomboane fondante
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 26 mar 2024

Vinul zilei, Nuit Blanche En Provence 2023 de la Mas de Cadenet, este un vin roze de băut “toată noaptea”, așa cum îi spune și numele, obținut din Grenache și Cinsault.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Familia Negrel deține Mas de Cadenet încă din 1813, fiind cea mai veche familie de producători de vin din regiunea Provența, Franța. În primăvara lui 2011, doi dintre proprietarii domeniului, Maud și Matthieu Negrel, au creat o nouă entitate, "Famille Negrel". Vinurile produse sub acest concept exprimă gustul personal al familiei, dar și varietatea și nuanțele terroir-urilor din Provența. Familia Negrel susține și aplică principiile agriculturii ecologice, proprietatea producând 70% vin roze, 20% roșu și 10% vinuri albe din soiuri de struguri ca Grenache, Syrah, Cinsault, Cabernet-Sauvignon și Vermentino.

Vinul de astăzi, Nuit Blanche en Provence 2023, este un vin roze răcoritor, sec, cu arome fructate, dar și cu ceva tente delicate de flori.  Vinul se dezvăluie elegant și cu o prospețime savuroasă pe final. Degustați-l la o temperatură de 8-10 grade Celsius, ca atare sau alături de aperitive.

Horia Hasnaș: “Un roze făcut să placă. Așa se prezintă la prima vedere acest cupaj de Cinsault și Grenache. Recoltarea nocturnă, dar și presarea rapidă și delicată a strugurilor, conferă vinului o robă de culoarea foiței de ceapă, ceea ce, în țărișoara noastră, reprezintă un mare avantaj. Dar nu este singurul atu al acestui roze Cotes de Provence. Vinul e proaspăt, vesel, cu o aciditate aproape crocantă și cu o exprimare aromatică care te duce inițial în grădina cu flori, pentru ca apoi să vireze spre citrice coapte și ierburi, cu o tentă de bomboană fondantă (dacă mai știți ce înseamnă ele, fondantele).  Și să nu uităm de mineralitate, care se manifestă mai ales în finalul mediu, suculent, în care coaja de portocală dulce are rol de primadonă. Ca să sintetizăm, abia aștept să vină vara ca să-i pot dedica câteva seri lungi și, posibil, zgomotoase.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin