Vinul zilei: un Chardonnay al cărui stil amintește de exemplarele americane. Un vin bine construit, complex și elegant

Vinul zilei: un Chardonnay al cărui stil amintește de exemplarele americane. Un vin bine construit, complex și elegant
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 23 mar 2024

Vinul de astăzi, Projekt Chardonnay 2022 de la crama familiei Darabont, este un vin fermentat cu drojdii non Saccharomyces și maturat timp de 10 luni în butoaie de stejar unguresc.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Crama Familia Darabont este situată în Biharia, județul Bihor, incluzând astăzi 40 ha viță-de-vie. Vinurile cramei, vinuri proaspete, din vii tinere, obținute din tehnologii moderne sunt din ce în ce mai apreciate.

Gama Projekt reprezintă o gamă de vinuri corpolente, complexe, potrivite pentru a fi învechite sau servite în 7-10 ani de la recoltă. Sticlele de vin sunt închise cu dopuri de plută și cu ceară, demonstrând arome echilibrate, datorate și butoaielor de stejar unguresc în care vinurile au fost maturate.

Elegant și complex, Projekt Chardonnay 2022 vinul dezvăluie mai întâi note olfactive de fructe albe, senzații discret minerale, vanilie și baric. Pe palat este cremos, cu arome de flori de vară, piersici, caise și vanilie. Vă recomandăm degustarea acestui Chardonnay la 8-10 grade Celsius, alături de brânzeturi cremoase, paste cu sos pesto sau sos cu brânză, pește alb, fructe de mare sau preparate din carne de pui.

Ciprian Hareț: “Atenție, scurtele impresii de mai jos se adresează doar unei anumite categorii de consumatori: cei care apreciază un stil ultra baricat de Chardonnay. Vinul nostru de la Darabont merge destul de departe cu această abordare, amintindu-mi pe alocuri de multe exemplare americane. Ceea ce înseamnă că veți găsi multe aluzii de caramele, popcorn și unt. În ciuda acidității joase, vinul este construit bine per total și are coerență, pentru stilul mai sus menționat. Deci, în final, totul ține de așteptările fiecăruia. De aici și avertismentul meu inițial.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin