Vinul zilei: un Merlot care electrizează de la primul contact prin concentrarea și sobrietatea sa. Un vin intens, cu taninuri bine integrate și arome de o eleganță artistocratică

Vinul zilei: un Merlot care electrizează de la primul contact prin concentrarea și sobrietatea sa. Un vin intens, cu taninuri bine integrate și arome de o eleganță artistocratică
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 23 feb 2024

Vinul de azi, Prince Matei 2011 de la Vinarte, este un vin complex și echilibrat, obținut din struguri Merlot.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Înființată în 1998 de către un grup de investitori români, francezi și italieni, Vinarte a investit constant în viile românești, vinurile produse aici fiind printre cele mai apreciate pe piața viticolă locală și internațională.  

Prince Matei 2011 este obținut din Merlot,  un soi de struguri al cărui nume provine din franceză și înseamnă “mierlă mică”. E supranumit “Roșul doamnelor” și e cunoscut pentru textura fină și senzuală și pentru stilul abordabil. Merlot este unul dintre cele mai populare vinuri roșii și al 2-lea cel mai plantat soi din lume, după Cabernet Sauvignon.

Ediția 2011 Prince Matei învăluie paharul într-o mantie de culoare roșu-rubiniu, cu reflexii violet. Buchetul este complex, scoțând la iveală note de fructe de pădure, piper negru, ciocolată, cafea și vanilie. Palatul este sec, intens, corpolent, cu taninuri moi și astringență delicată și un postgust prelung. Temperatura ideală de servire este de 18 ºC. Vă recomandăm să îl serviți alături de preparate din carne roșie, vânat cu sosuri, preparate din bucătăria românească sau brânzeturi învechite, cu aromă intensă.

Valentin Ceafalău: “Ce mai poate fi spus despre Prince Matei?! Cu ceva timp în urmă (mult timp în urmă!), făcând analiza a unei verticale de Prince Matei, uluit de forța acestor vinuri, am încercat un pronostic legat de capacitatea acestui brand de a purta titlul de super-premium. Mă bazam atunci în “speculațiile” mele pe nivelul calitativ, dar mai ales pe constanța în calitate a acestui nume. Consistență și consecvență calitativă, altfel spus! Iată-l ajuns și la recolta 2011, a treisprezecea începând numărătoarea de la 1998 ( în 2005 nu a fost produs din cauza anului slab)! Cu aceeași forță incredibilă, cu aceleași elemente aromatico-gustative condensate, fără “brizbrizuri inutile de marketing”. Reușește să te electrizeze de la primul contact, prin concentrarea și sobrietatea sa. Un vin intens, pe care timpul petrecut în lemn și în sticlă l-a șlefuit și l-a “educat”, cu taninuri foarte bine integrate și arome de o eleganță aristocratică, o combinație de fructe roșii coapte, ciocolată, condimente și mirodenii dulci, exotice. Complex, dens și echilibrat, Prince Matei 2011 își păstrează punctul culminant al expunerii gustative pentru explozia din postgust, unde virează aromatic mai mult către note de băcănie, mirodenii și ierburi uscate. Are o viață lungă înainte și cu siguranță va prinde în “putere” și cea de-a zecea recoltă de după el. Și, da, Prince Matei este primul (acum, comparativ cu dățile anterioare, o spun cu tărie) dintre brandurile de vin autohtone care poate purta fără nici o reținere calificativul de super-premium!”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin