Vinul zilei: un Primitivo cu arome de gem de prune, fructe de pădure, coacăze negre, cireșe, cacao și lemn dulce cu tente de vanilie. Structura, aciditatea și fructul sunt perfect integrate

Vinul zilei: un Primitivo cu arome de gem de prune, fructe de pădure, coacăze negre, cireșe, cacao și lemn dulce cu tente de vanilie. Structura, aciditatea și fructul sunt perfect integrate
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 26 feb 2024

Papale Primitivo Di Manduria 2021 de la crama Varvaglione este un vin roșu-rubiniu intens, cu reflexii violet, un vin catifelat și elegant.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Chiar lângă Salento, în centrul regiunii Puglia se află crama Varvaglione 1921. Cosimo și Maria Teresa Varvaglione conduc astăzi o afacere care a ajuns deja la cea de-a treia generație și care oferă unele dintre cele mai calitative vinuri din zonă, dar nu numai.

Vinul zilei, Papale Primitivo di Manduria 2021, debordează de arome de gem de prune și fructe de pădure, coacăze negre, cireșe, cacao și lemn dulce cu tente de vanilie. Structura, aciditatea și fructul sunt perfect integrate, iar postgustul e lung și elegant. Savurați-l alături de preparate cu carne, brânzeturi fine sau deserturi ceva mai sofisticate.

Răzvan Jurca: “Deși tânăr, vinul de astăzi e, din punctul meu de vedere, fie o alegere ideală pentru începătorii care vor "să simtă ceva" când deschid un vin roșu, fie una bine gândită pentru cei care știu exact ce vor să dea la masă dacă se pun pe carne de vânat grasă și condimentată. Vinul roșu-rubiniu îmbracă onctuos gura, pregătind în același timp glandele salivare cu arome pline de magiun de prune, vișinată și cacao, gustul fiind bogat și bine stratificat. Pentru iubitorii de Primitivo sau Zinfandel care caută senzația catifelat-dulceagă din expresia soiului lor favorit, nu pot decât să le zic că acesta e vinul, restul delicateselor pe care le găsesc într-însul datorându-se celor cel puțin 8 luni de zile în care a fost baricat.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin