Vinul zilei: un Prosecco medaliat cu Aur la concursurile din domeniu, potrivit în special ca welcome drink sau alături de un desert cu fructe de pădure sau citrice

Vinul zilei: un Prosecco medaliat cu Aur la concursurile din domeniu, potrivit în special ca welcome drink sau alături de un desert cu fructe de pădure sau citrice
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 20 feb 2024

Doppio Passo Asolo Prosecco Superiore DOCG provine dintr-o mică podgorie, Asolo, încă nu foarte bine cunoscută din vasta regiune Prosecco din nordul Italiei. Vinul a obținut Medalie de Aur la Mundus Vini, Medalie de Aur la Berlin Wine Trophy și Medalie de Aur la Women’s International Trophy.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Doppio Passo a fost fondată în 1928 lângă Veneția de către Maria și Carlo Botter. Din septembrie 2020, Botter SPA s-a asociat cu producătorul german Rotkäppchen-Mumm Sektkellereien GmbH. Astăzi, crama are podgorii în trei regiuni din Italia: Veneto, Apulia și Sicilia.

Asolo Prosecco Superiore are o culoare discretă și un perlaj fin și delicat. Buchetul este delicat și complex, cu note de fructe care amintesc de pere, mere verzi coapte și citrice. Proaspăt și moale pe palatin, cu o aromă fructată, este companionul ideal pentru preparate de patiserie ușor dulci. Postgustul este armonios și persistent. Poate fi servit atât ca aperitiv, cât și asociat cu preparate de patiserie ușor îndulcite, macarons, prăjituri ușor răcite.

George Mitea: “Mi s-a părut că sunt în compania unui Prosecco de bună calitate, doar că trebuie avut în vedere că, din pricina restului de zahăr, e mai potrivit ca welcome drink sau la desert, presupunând un desert mai acid, cu fructe de pădure sau citrice. În rest, toate cele așteptate: arome de unt și mere Golden, crocant.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin