Vinul zilei: un roșu obținut din Tannat, “strugurele național al Uruguayului”, un vin vesel, cu arome solide de cireșe negre, vișine, fructe roșii de pădure și nuanțe ușor pământoase

Vinul zilei: un roșu obținut din Tannat, “strugurele național al Uruguayului”, un vin vesel, cu arome solide de cireșe negre, vișine, fructe roșii de pădure și nuanțe ușor pământoase
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 24 feb 2024

Vinul zilei, Cisplatino Reserva Tannat 2020 de la Pisano Winery, este un clasic uruguayan de culoarea roșie a rubinului, cotat cu 90 puncte de către Tim Atkin, un jurnalist de vin care scrie pentru Decanter și Harpers.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Podgoriile Pisano Winery se află aproape de Rio de la Plata, având ieșire la Oceanul Atlantic, Uruguay. Astfel, terroir-ul este unul perfect pentru producerea celor mai bune vinuri. Pisano este deținut astăzi de un grup de producători locali care mizează pe metodele tradiționale de vinificație și își doresc ca fiecare vin produs aici să reflecte caracteristicile locului.

Soiul Tannat, originar din sud-vestul Franței, și-a găsit “casa” în Uruguay adus de imigranții basci, devenind soiul național al acestei țări sud-americane. Soiul produce vinuri puternice de culoare intensă, complexe, cu buchet elegant, cu caracter de fruct foarte pregnant, fiind ideale pentru învechire.

Buchetul vinului de astăzi este complex și delicat, dominat de prune, nuci și condimente, cu o ușoară tușă prăjită care îi conferă un caracter aparte. Gustul este dominat de fructe roșii precum afine, mure și stafide. Cu o structură puternică și un echilibru armonios, se poate asocia cu toate tipurile de carne, în special carne de miel, paste, brânzeturi moi și produse de patiserie.

Radu Rizea: “M-am bucurat să aflu de pe eticheta vinului că Uruguay este situat pe „paralelele de aur” ale emisferei sudice (30-35). Sau măcar că ai noștri nu sunt singurii care utilizează acest loc comun. Despre Tannat nu știam mare lucru, dat fiind că îmi ajung degetele de la mâini pentru a număra vinurile monovarietale gustate până acum din acest strugure. Revenind, este un vin vesel, cu arome solide de cireșe negre, vișine și ceva fructe roșii de pădure bine coapte, cu nuanțe ușor pământoase. Suculent, proaspăt, jovial, cu un final nu foarte lung, dar suficient de complex cât să aducă plăcere. Un vin de zi cu zi peste iarnă, bun de pus lângă o pereche de cârnăciori picanți, ușor uscați.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin