Vinul zilei: un Syrah catifelat, dar nu lipsit de forță, cu arome de fruct bine copt, dulceață de coacăze și smochine și ciocolată cu vanilie. Cotat cu 98 puncte Luca Maroni

Vinul zilei: un Syrah catifelat, dar nu lipsit de forță, cu arome de fruct bine copt, dulceață de coacăze și smochine și ciocolată cu vanilie. Cotat cu 98 puncte Luca Maroni
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 22 feb 2024

Despre vinul zilei, Maravento Syrah 2019 de la Montemajor, se spune că ar fi “cel mai bun vin roșu din Italia”. Vinul este unul foarte apreciat, fiind cotat cu 98 puncte Luca Maroni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Montemajor este afacerea unui celebru oenolog, Mario Ercolino, și a soției sale, Roberta Pirone. Încă de mic copil Ercolino a avut contact cu această lume, el lucrând la proprietatea părinților săi, celebra Feudi di San Gregorio. Pentru Montemajor a ales terenuri în Campania și sudul Italiei, alegeri ce i-au adus recunoașterea pentru vinuri bogate, elegante și complexe.

Maravento Syrah 2019 este numit după o clădire celebră din secolul XVII, construită în stil baroc și situată în Agrigento. Maravento este recunoscut pentru parfumul încântător, cu note de mure, lemn dulce, coacăze și afine. Gustul este și el puternic, cu taninuri catifelate, dar și cu o aciditate proaspătă. Degustați vinul la 15-18 grade Celsius, alături de preparate din carne roșie, brânzeturi sau pește.

Sorin Stelian: Syrah-ul de azi e catifelat, dar nu lipsit de forță, cu un profil aromatic și gustativ care nu m-a surprins deloc după ce am văzut bulina cu 98 de puncte Luca Maroni lipită de capișon: arome de fruct foarte copt (dulceață de coacăze negre și smochine) și ciocolată cu vanilie, dulceața pronunțată a gustului, ajutată și de un rest de zahăr mai ridicat. De cealaltă parte stau aciditatea ridicată, taninurile fine și dense, ușoare note de ierburi aromatice. Toate astea îi dau și echilibru pe lângă dulceață și-l fac suficient de simpatic și pentru cei care nu-s neapărat fani ai stilului.

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin