Vinul zilei: un Syrah românesc cu note fine de gem de mure, coacăze negre și ceai negru indian pe final. Cu o aciditate medie și taninuri bine integrate, vinul se află acum în perioada optimă de consum

Vinul zilei: un Syrah românesc cu note fine de gem de mure, coacăze  negre și ceai negru indian pe final. Cu o aciditate medie și taninuri bine integrate, vinul se află acum în perioada optimă de consum
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 1 apr 2024

Vinul zilei, Via Colțul Pietrei Syrah 2019, este un vin roșu-purpuriu, cu note în principal fructate, de condimente și ciocolată amăruie, maturat în butoaie mari și mici de stejar pentru o perioadă de opt luni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Tradiție, pasiune și intuiție - așa am descrie cel mai bine Vitis Metamorfosis, o cramă care susține și aplică principiile viticulturii ecologice. Compania propune și experiențe unice în regiunea Dealu Mare: degustări, tururi în cramă sau evenimente private și corporate.

Colțul Pietrei Syrah 2019 este un vin cu o structură amplă și taninuri mature ce dau o senzație cremoasă pe palat. Aromele sale amintesc de prune confiate, cireșe negre, urmate apoi de ceva tente de condimente mai dulci și ciocolată amăruie.

Mihai Oprea: “Mă bucur că am ajuns vremea când putem vorbi deja despre tipicitatea Syrah-ului în România, căci dacă ne amintim, în urmă cu 20 de ani, abia se înființau primele parcele experimentale cu acest soi. Peste câțiva ani vom vorbi de tipicitatea Syrah-ului din Dealu Mare? Cine știe, poate ne ajută acest exemplar din 2019, cu note fine de gem de mure, sirop de coacăze negre și niște note mai aromate, de ceai negru indian pe final, suprapuse peste un corp suplu, fluid, cu aciditate medie și taninuri bine integrate. Ar mai putea fi păstrat câțiva ani, dar eu zic că e în perioada optimă de consum, iar pentru că suntem în post, ce-ar fi să-l alăturăm lângă niște colțunași cu magiun de prune?”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin