Vinul zilei: un Tempranillo cotat cu 91 puncte Robert Parker și 91 puncte James Suckling, un vin roșu savuros cu note de cireșe, cacao, piele, vanilie și lemn dulce

Vinul zilei: un Tempranillo cotat cu 91 puncte Robert Parker și 91 puncte James Suckling, un vin roșu savuros cu note de cireșe, cacao, piele, vanilie și lemn dulce
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 21 feb 2024

Viña Bujanda Reserva 2016 este obținut 100% din struguri Tempranillo, un vin savuros și elegant, cotat cu 91 puncte Robert Parker și tot atâtea puncte James Suckling.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Crama Viña Bujanda reprezintă astăzi 120 de hectare de teren, distribuite atât în zona Rioja Alavesa, cât și în Rioja Alta. Viña Bujanda este condusă de Carlos și Pilar Martinez Bujanda, cei care au decis să ducă mai departe afacerea de familie începută de străbunicul lor, Joaquín Martínez Bujanda.

Vinul zilei, Viña Bujanda Reserva 2016, este un roșu savuros, realizat din struguri Tempranillo, soiul numărul 1 în Spania și soiul dominant în Rioja. Numele provine din spaniolul "temprano", ceea ce înseamnă "prematur", deoarece este recoltat mai devreme decât restul strugurilor din Spania.

Cu note olfactive complexe de lemn, Viña Bujanda Reserva 2016 se continuă pe palat cu arome intense și proaspete, în timp ce postgustul este lung și catifelat. Degustați acest vin la o temperatură de 12-15 grade Celsius, alături de preparate din carne de vită, miel sau pui, o altă opțiune fiind specialitățile din brânzeturi.

Alin Ioniță: “Rioja este probabil cea mai prestigioasă zonă viticolă spaniolă, ea fiind și locul de naștere al acestui Vina Bujanda Reserva 2016. Este un vin rumenit într-o culoare rubinie închisă, ce emană parfum de cireașă, vanilie și licorice. Gustul se infiltrează cursiv în toate ungherele, acoperind gura cu o pânză moale, ușor dulceagă. Se simt mici înțepături de mirodenii dulci, dar și suportul stejarului în care vinul a fost păstrat. Pare încă destul de tânăr și are un final vioi, liliachiu.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin